Betty over 20 jaar Huisartsenposten

3 minuten

Betty van Wageningen

Dit jaar bestaat de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland 20 jaar. 

Betty van Wageningen werkt al vanaf het allereerste begin bij ons op de financiële afdeling.  In het begin was zij in haar eentje de afdeling! Door het samen gaan met SEZ is de afdeling flink gegroeid en bestaat deze uit 5 personen.  

“Er is veel veranderd! Trots op hoe we het met elkaar hebben aangepakt!”

Wat vind je het leukste aan je werk en werkgever?

“De organisatie is steeds groeiende en in beweging. Het is nooit saai!

Ik houd van gestructureerd werken. Lijstjes maken en dan afvinken vind ik heerlijk. Met de nieuwe werkwijze qua de boekhouding is mijn werk erg afwisselend

Wat ik fijn vind is dat ik die moeder was die met pot thee thuis zat als zij van school kwamen. Mijn werktijden waren afgestemd op het lesrooster van de kinderen.

De tijd vliegt, want vanaf deze zomer ga ik een beetje afbouwen qua uren met het oog op mijn pensioen. Ik ben al 63 nu.”

Wat voor veranderingen zijn er de afgelopen 20 jaar geweest?

“Veel en dat is logisch natuurlijk. Grootste verschil is toch wel mijn werkplek. In het begin zaten we echt ín de Huisartsenpost. Overdag was het mijn werkplek, maar ’s avonds zat er een triagist of huisarts aan mijn bureau. Soms moest je letterlijk de papieren aan de kant schuiven voor je kon beginnen.

Ook met het boekhoudprogramma hebben we stappen gezet afgelopen jaar. Er kan nu nog meer digitaal. Geen mappen met papier meer nodig. Bepaalde werkzaamheden kosten nu ook aanzienlijk minder tijd.

Meer collega’s erbij scheelt ook een hoop. Als je met vakantie gaat kan een ander waarnemen voor je. Samen heb je meer slagkracht. Ik vind het leuk dat ik dit nog meemaak.”

De Huisartsenposten in 2042?

“Ooo over nog 20 jaar. Ik denk dat de Huisartsenpost dan nog steeds bestaat. We horen nu veel over personeelstekorten in de zorg. Ik hoop dat dat is opgelost op een of andere manier!”