Vacature Bestuurslid (8 uur per week)

Besturen: een taak en een kans

We zijn een coöperatieve huisartsenorganisatie waarbij het bestuur uit de leden wordt gekozen. De grootste uitdaging bij alles wat in een grotere organisatie vorm krijgt is verbinding houden met wat op praktijk/uitvoeringsniveau ook gewenst of haalbaar is. Dat de bestuurders van HZW ook huisartsen zijn borgt die verbinding.

Maar het staat of valt met huisartsen die wat breder dan hun eigen praktijk of gezondheidscentrum rond willen kijken en die verantwoordelijkheid willen nemen. Dat is niet alleen een taak waarmee je iets voor je collega’s in de regio kunt betekenen, maar ook een kans om zelf nieuwe dingen te leren en je kwaliteiten en ervaring op een andere manier in te zetten.

Wat ga je doen?

  • Deze functie heeft een belasting van ongeveer 8 uur per week. De ene week kan dit meer of minder zijn dan de andere week.
  • Elke 4 weken is er op dinsdagochtend overleg met de directeur, Erik Schoofs. Dit overleg is van 10:00-12:30 uur.
  • Daarnaast ben je bezig met de voorbereidingen voor de thema-avonden en de algemene ledenvergaderingen.
  • Je krijgt een portefeuille met een aantal taken erin. Denk hierbij aan de contactpersoon tussen bestuur en gemeente/GGD/commissies, maar ook bijvoorbeeld aansluiten bij een HAGRO-overleg. Veel van de vergaderingen zijn digitaal, maar een aantal zijn fysiek.

Wat wij bieden

Als bestuurslid ontvang je een vacatievergoeding van € 2.989,44 per maand op basis van 8 uur inzet per week, 11 maanden per jaar. Scholing behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

De structuur van HZW is gemaakt om als huisartsen samen eigenaar en daarmee ook verantwoordelijk te zijn. Het alternatief is de organisatie omvormen naar een service organisatie met beroepsbestuurders. Hoewel wij als bestuur zeker niet perfect zijn denken we toch dat de huisartsenzorg in de regio zichzelf daarmee tekort zou doen.

Een keer aanschuiven bij het maandelijkse bestuursoverleg op een dinsdagochtend is altijd mogelijk om te onderzoeken of het iets voor je zou kunnen zijn.

“De uitdagingen die we hebben zijn o.a. de vergrijzing en het huisartsentekort. Dit moeten we samen oppakken.

We zijn onderdeel van een keten. Beter en nauwer samenwerken met elkaar is nodig.

Iedereen heeft het druk, maar er moet hier tijd voor vrij gemaakt worden. Laten we zorgen dat we kunnen bijdragen met pragmatische oplossingen. Iets waar wij huisartsen heel goed in zijn.”

Pedro Haas

Ik vind het heel leuk dat ik de stem van de niet praktijkhoudende artsen in de regio mag vertegenwoordigen in het bestuur.

Het vertalen van hun visie en wensen, zodat vaste waarnemers ook vaste waarnemer in deze regio blijven… en wellicht praktijkhouder worden.”

Lotte Struiksma

Meer informatie

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Marieke Kat  m.kat@hzwhuisartsenzorg.nl of met één van de huidige bestuursleden. Tot binnenkort!