Leancoach opleiding

Met de opleiding tot Lean coach leer je om het Lean werken in de praktijk echt handen en voeten te geven.

Dit betreft een gratis cursus/bijeenkomst Inschrijven

“Geef Lean werken handen en voeten in de praktijk door de opleiding tot Lean coach te volgen!”

Door het volgen van de basisworkshop hebben alle medewerkers van de praktijk een beeld gekregen bij Lean werken. Maar vervolgens komt al snel de vraag “Waar moet ik beginnen?” Met de opleiding tot Lean coach leer je om het Lean werken in de praktijk echt handen en voeten te geven.

In drie dagdelen wordt de medewerker van de praktijk opgeleid tot Lean coach voor de eigen huisartsenpraktijk. Het doel is om in deze opleiding de medewerker praktische vaardigheden te leren die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Er wordt uitgegaan van het principe ZIEN – LEREN – DOEN! Tijdens de cursus wordt gewerkt met voorbeelden uit de eigen praktijksituatie, zodat het de volgende dag meteen in de praktijk inzetbaar is. De huiswerkopdrachten dragen direct bij aan het verbeteren van de werksituatie in de praktijk.

Accreditatie

De Lean coach opleiding is geaccrediteerd voor 9 punten voor huisartsen, doktersassistenten en POH’s bij NVvPo. Andere deelnemers ontvangen een certificaat van deelname. Om de punten te ontvangen moet de deelnemer alle drie de dagdelen aanwezig zijn.

Wat verwachten we van de medewerker?

  • Heeft de kennismakingsworkshop ‘Lean in de huisartsenpraktijk’ gevolgd
  • Is bereid 3 cursusdagdelen van 3,5 uur aanwezig te zijn en hiervoor enkele huiswerkopdrachten te maken
  • Kartrekker in de praktijk
  • Toont initiatief
  • Staat midden in de praktijk en kan nieuwe ontwikkelingen op een correcte manier overdragen binnen de eigen praktijk
  • Enige kennis van Word

Wat verwachten we van de huisarts?

  • Heeft de kennismakingsworkshop ‘Lean in de huisartsenpraktijk’ gevolgd
  • Kartrekker in de praktijk om Lean samen met de Lean coach i.o.
  • Is bereid de Lean coach i.o. te ondersteunen bij de huiswerkopdrachten en implementatie.

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je direct een automatische bevestiging. Check altijd je spambox. Geen automatische bevestiging betekent dat de inschrijving niet gelukt is. Probeer het opnieuw of neem contact op met scholingen@hzwhuisartsenzorg.nl.

De middagtraining start om 13.00 uur met een lunch.

De avondtraining start om 17.30 uur met een buffet.

Deze scholing is exclusief voor praktijken die zich aangemeld hebben voor het programma “Efficiënte bedrijfsvoering met behulp van Lean” van Toekomst bestendige huisartsenzorg.

Aanmelden gaat per individu en het is niet mogelijk om gedurende de periode van groep te wisselen.

Meer weten over Lean?

Lianda Bakker

Coördinator zorgpaden 06-26564916 l.bakker@hzwhuisartsenzorg.nl

Cursusdagdeel 1:

Onderwerp: 5S en voorraadbeheer

Doel: De Lean coach kan 5S implementeren in eigen praktijk en kan collega’s hierbij ondersteunen. Een manier van efficiënte voorraadbeheer kan zelfstandig ingevoerd worden in de praktijk en hierbij wordt rekening gehouden met mogelijkheden, beperkingen, beschikbaarheid en kosten. Het doel is om het misgrijpen en het overschrijden van de houdbaarheidsdata te minimaliseren.

 

Cursusdagdeel 2:  

Onderwerp: EPL, visualiseren en standaardiseren

Doel: De Lean coach leert zelfstandig een-punts-lessen maken van de protocollen in de praktijk. Deze zijn overzichtelijk en universeel en zijn voor iedereen duidelijk. Het werk wordt goed overdraagbaar voor anderen.

 

Cursusdagdeel 3:

Onderwerp: Procesanalyse

Doel: De Lean coach leert om goed inzicht te krijgen in hoe een proces in de praktijk in werkelijkheid verloopt, met als doel het proces zo aan te passen dat de verschillende stappen een grotere toegevoegde waarde gaan leveren en verspillingen te elimineren.

Inschrijven voor deze cursus/bijeenkomst

Je ontvangt direct een bevestiging in je mailbox, heb je deze niet ontvangen: controleer je spam box.

Inschrijven
Dit betreft een gratis cursus/bijeenkomst
Locatie van de cursus HZW Kantoor, Mercuriusweg 5, Wormerveer
Datum en tijd Groep 1: 14 november, 12 december, 9 januari (MIDDAG) • 13:30 - 17:00 Groep 2: 14 november, 12 december en 9 januari (AVOND) • 18:00 - 21:30 Groep 3: 8 december, 4 januari en 9 februari (MIDDAG) • 13:30 - 17:00 Groep 4: 8 december, 4 januari en 9 februari (AVOND) • 18:00 - 21:30 Groep 5: 13 december, 5 januari en 13 februari (MIDDAG) • 13:30 - 17:00 Groep 6: 13 december, 5 januari en 13 februari (AVOND) • 18:00 - 21:30 Groep 7: 3 april, 24 april en 15 mei (MIDDAG) • 13:30 - 17:00