Vacature triagist

Zit vragen stellen in je? Ben je op zoek naar een uitdagende baan? Solliciteer dan nu op deze leuke vacature!

Wij zoeken triagisten (aantal uren/diensten zijn bespreekbaar) voor de Huisartsenpost Zaanstreek en voor de Huisartsenpost Waterland.

Triagist: een divers en uitdagend beroep

Een dienst draaien bij de Huisartsenpost is geen dag hetzelfde, je dag zit vol variatie. Je staat voor een diverse groep mensen en uiteenlopende situaties, zowel in telefonische gesprekken als aan de balie. Onze werkplek biedt een mix aan patiënten, van een kind met een bijensteekallergie tot een tuinier met een splinter, en van een avontuurlijke reiziger met buikklachten tot een senior met diabetes. Daarnaast schakel je regelmatig met de regiearts, kortelijns verpleegkundigen en de meldkamer van de ambulance. 

Als triagist ben jij de held die de urgentie van elke hulpvraag bepaalt. Jij beslist of de patiënt kan wachten tot hun eigen huisarts beschikbaar is, of dat er meteen actie ondernomen moet worden. Vaak volstaat jouw deskundig advies, maar soms moet de patiënt fysiek langskomen op de Huisartsenpost. In zeldzame gevallen stuur je zelfs de dienstdoende huisarts op pad of roep je een ambulance op. Het vermogen om doortastende vragen te stellen en kalm te blijven, is cruciaal in deze rol. 

Wie ben jij?

 • Hebt een diploma doktersassistente, verpleegkundige of andere opleiding in de zorg (minimaal MBO-niveau 4) afgerond.
 • Bent gediplomeerd triagist. Heb je nog geen diploma als triagist? Bekijk de vacature kandidaat triagist.
 • Je bent stressbestendig en straalt rust uit, zelfs in hectische situaties. Deze kalmte breng je ook over op de patiënt.
 • Goede computervaardigheden zijn essentieel, omdat alle gesprekken worden vastgelegd in een speciaal programma. Huisartsen krijgen de volgende werkdag een melding met een samenvatting van elk contact met de Huisartsenpost.
 • Je bent flexibel en bereid om in verschillende diensten te werken, aangezien de Huisartsenpost doordeweeks open is van 17.00 tot 8.00 uur en in het weekend en op feestdagen 24 uur.
 • Ervaring binnen een huisartsenpraktijk of -post is een pluspunt.

Het is een pré als je al ervaring hebt opgedaan binnen een huisartsenpraktijk of een huisartsenpost.

Wat bieden wij?

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 5 volgens de CAO Huisartsenzorg (€ 2.508 – € 3.466 op basis van een 38-urige werkweek).
 • Extra toeslagen voor avond-, nacht- en weekenddiensten, waardoor je meer verdient voor minder uren. Doordeweeks: 30% tussen 18:00 en 24:00 uur en 50% tussen 24:00 en 08:00 uur. Weekenden: 50% tussen vrijdag 24:00 en maandag 08:00 uur, waarbij zondag 00:00-08:00 uur zelfs 60% oplevert. Ook is er een toeslag van 60% voor feestdagen, kerstavond en oudjaarsavond.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 5%, een goede pensioenregeling bij PFZW en een reiskostenvergoeding.
 • We hechten veel waarde aan jouw professionele ontwikkeling en bieden volop mogelijkheden voor scholing.
 • Je komt terecht in een dynamisch team met enthousiaste collega’s. We begrijpen dat af en toe stoom afblazen nodig is na een uitdagend gesprek of dat een luisterend oor welkom is. 

Interesse om een keer mee te kijken op de Huisartsenpost?

We nodigen gediplomeerde triagisten van harte uit om een keer mee te lopen. De sfeer proeven en letterlijk zien hoe we werken! Na een kennismakingsgesprek kun je een aantal uur meelopen op de Huisartsenpost. Op die manier krijg je een goed beeld van het team.

Solliciteer nu

Stuur je CV en motivatie naar Annet Butter-Duits:

Annet Butter-Duits

HR-adviseur 075-2010221 solliciteren@hzwhuisartsenzorg.nl

Meer informatie?

Lijkt het je leuk, maar heb je nog vragen over de functie?

Simone Swartsenburg

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.swartsenburg@hzwhuisartsenzorg.nl

Stèphanie Voorsluijs

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.voorsluijs@hzwhuisartsenzorg.nl

Meer informatie over de Huisartsenposten kun je vinden op de website van de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland.

Wij hebben de zorgvuldige overweging gemaakt de werving en selectie zelf te doen. Eventuele voorstellen van wervings- en selectiebureaus worden daarom niet in behandeling genomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.