Vacature triagist

Zit vragen stellen in je? Ben je op zoek naar een uitdagende baan? Solliciteer dan nu op deze leuke vacature!

Wij zoeken triagisten (aantal uren/diensten zijn bespreekbaar) voor de Huisartsenpost Zaanstreek en voor de Huisartsenpost Waterland. Geen triage-diploma? Wij leiden je op tot triagist! Solliciteer nu op deze leuke vacature.

Triagist: een divers en uitdagend beroep

Werken op de Huisartsenpost is heel divers. Je krijgt te maken met allerlei soorten mensen en situaties. Aan de telefoon én aan de balie. 
Van een ongeruste jonge moeder, een voetballertje met een zere enkel tot aan een jonge man met een klusongelukje en een vrouw met pijn op de borst. Daarnaast heb je contact met de regiearts, kortelijns verpleegkundige en de meldkamer van de ambulance.

Als triagist bepaal je de urgentie van de hulpvraag. Er wordt steeds bepaald of het kan wachten totdat de patiënt naar zijn eigen huisarts kan gaan of dat er nú actie nodig is. Vaak is een zelfzorgadvies van jou voldoende, maar soms moet de patiënt op de Huisartsenpost gezien worden. In een heel enkel geval stuur je de dienstdoende huisarts op visite of moet je zelfs een ambulance er op afsturen.

Het goed doorvragen en zelf rustig blijven is hierin belangrijk.

Wie ben jij?

 • Hebt een diploma doktersassistente, verpleegkundige of andere opleiding in de zorg (minimaal MBO-niveau 4) afgerond.
 • Bent gediplomeerd triagist of je bent bereid deze opleiding te volgen (op onze kosten).
 • Je blijft rustig en houdt je hoofd koel in stressvolle situaties. Je kunt deze rust ook overbrengen op de patiënt.
 • Goede computervaardigheden zijn belangrijk. Alle gesprekken leggen we vast in een speciaal programma. Huisartsen krijgen de volgende werkdag van hun eigen patiënten een melding met samenvatting als er contact met de Huisartsenpost is geweest.
 • Je houdt van werken in diensten. De Huisartsenpost is open van 17.00 uur tot 8.00 uur de volgende dag en in het weekend 24 uur.   

Het is een pré als je al ervaring hebt opgedaan binnen een huisartsenpraktijk of een huisartsenpost.

Maria vertelt in de onderstaande video van Mijn baan in de praktijk over haar werk als triagist.

Wat bieden wij?

 • Een goed salaris! Minder werken voor meer salaris, doordat je een onregelmatigheidstoeslag conform CAO Huisartsenzorg krijgt.
  Maandag t/m vrijdag: 18.00-24.00 30% ORT, 24.00-08.00u 60% ORT
  Zaterdag 00.00- maandag 08.00: 60% ORT
 • Goede arbeidsvoorwaarden zoals o.a. 5% eindejaarsuitkering, een goede pensioenregeling bij PFZW en reiskostenvergoeding.
 • Scholing en je zelf verder ontwikkelen vinden wij erg belangrijk.
 • Gezellige en leuke collega’s! Soms moet je misschien even stoom afblazen na een gesprek of een traantje wegpinken tijdens je werk als triagist. Er is altijd een collega met een luisterend oor.

Solliciteer nu

Stuur je CV en motivatie naar Annet Butter-Duits:

Annet Butter-Duits

HR-adviseur 075-2010221 solliciteren@hzwhuisartsenzorg.nl

Meer informatie?

Lijkt het je leuk, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Simone Swartsenburg.

Simone Swartsenburg

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.swartsenburg@hzwhuisartsenzorg.nl

Wij hebben de zorgvuldige overweging gemaakt de werving en selectie zelf te doen. Eventuele voorstellen van wervings- en selectiebureaus worden daarom niet in behandeling genomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.