Huisarts gezocht voor Zaandam Oost

3 minuten

Huisartsenpraktijk Zaandam Oost zoekt een huisarts. Yeun Ying Wong vertelt in onderstaande interview waarom het werken in Zaandam Oost zo leuk is.

Regelmatig is taal hier een barrière, zodat je als huisarts je eigen vindingrijkheid moet aanspreken.

Vaste waarnemer

“Net als de meeste huisartsen, ben ik na mijn opleiding begonnen als waarnemer. Door overal en nergens te werken kreeg ik een interessant inkijkje in andermans keuken. Maar gaandeweg miste ik continuïteit en verdieping in het contact met patiënten, én voorspelbaarheid in mijn agenda voor mijn toen nog jonge kinderen. Om die reden werd ik zeven jaar terug één van de vaste waarnemers in Huisartsenpraktijk Zaandam-Oost.”

Patiëntpopulatie

“Al snel sloot ik de patiëntenpopulatie met grotendeels een migratieachtergrond in mijn hart. Misschien omdat ik zelf een vergelijkbaar verleden heb, met ouders die de Nederlandse taal niet voldoende machtig zijn. Want regelmatig is taal hier een barrière, zodat je als huisarts je eigen vindingrijkheid moet aanspreken om de patiënt van het meest noodzakelijke te voorzien. De voldoening is des te groter wanneer patiënten zich geholpen voelen.”

Van waarnemer naar praktijkhouder

“Vorig jaar verruilde ik de stoel van waarnemer voor die van de praktijkhouder. In mijn nieuwe rol denk dat ik veel meer voor mijn patiënten te kunnen betekenen. Het praktijkhouderschap doe ik in samenwerking met Buurtdokters. Met hun ondersteuning ontwikkelen mijn team en ik steeds meer focus op zorg en onderlinge samenwerking.

‘Geef een mens een vis en hij of zij heeft eten voor een dag. Leer een mens vissen en hij of zij heeft een heel leven te eten’. Dat is niet alleen een bekend Chinees gezegde, maar ook mijn missie. De komende jaren willen we ons nog meer gaan richten op inzicht en preventie in de gezondheid van patiënten zodat zij daar de rest van hun leven profijt van hebben.”

Gezocht: huisarts of vaste waarnemer

“Momenteel ben ik op zoek naar een huisarts-waarnemer die onderdeel wil uitmaken van ons team. Iemand die wil groeien in het vak en zich voor langere tijd wil verbinden aan onze populatie. Iemand die met een open houding de mensen tegemoet treedt en die graag meedenkt en wil meewerken om gezondheidsvaardigheden bij de patiënten te vergroten, in samenwerking met onze praktijkondersteuners somatiek, astma & COPD, GGZ, en jeugd & gezin.”

Voor meer informatie en solliciteren kun je contact opnemen met Yeun via huisartswong@zaandamoost.nl.

Vragen?

Heb je vragen, opmerkingen of wil je ondersteuning bij huisvesting of het starten van een nul-praktijk, dan kun je altijd contact op nemen met onze coördinator.

Sander van den Akker

Coördinator huisvesting & nul-praktijken 06-45837976 s.vandenakker@hzwhuisartsenzorg.nl