De VIPLive app voor huisartsen, praktijkondersteuners en andere zorgverleners

Via de VIPLive app kunnen huisartsen, praktijkondersteuners en andere zorgverleners (diëtisten, fysiotherapeuten, sociaal wijkteam) met elkaar communiceren. Met de chatfunctie kun je natuurlijk met elkaar kan chatten maar ook bestanden met elkaar kan delen. Op deze manier kun je laagdrempelig in contact blijven met elkaar, zonder dat je hierbij VIPLive hoeft te openen. Daarnaast kan de wijkzorg meetwaarde (bloeddruk, glucose dagcurve, gewicht en hartritme) van de patiënt in de app doorsturen naar de huisartsenpraktijk. Je kan de app downloaden voor je telefoon, maar ook voor je tablet. Hoe je de VIPLive app kunt downloaden en kunt koppelen met je account lees je hieronder.

Installeren van de VIPLive app

  1. Zoek in de App Store of Play Store op ‘Calculus VIP’ en klik op ‘Download’ of ‘Installeren’. Als je deze pagina op je telefoon bekijkt kun je hier drukken voor de App store en hier voor de Play Store.
  2. Open de app en volg de instructies op in je VIPLive app.

Maak je gebruik van een iOS telefoon (Apple iPhone of iPad)?

  1. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Let op! Je moet eerst eenmalig ingelogd zijn op www.VIPLive.nl voordat u uw app kunt activeren.

Maak je gebruik van een Android telefoon (Samsung, Huawei, Motorola, OPPO en Xiaomi)?

  1. Voor het activeren van je app moet je een QR-code scannen. Deze vindt je wanneer je ingelogd bent op VIPLive.
  2. Klik rechts bovenin op je naam en klik op ‘Aanmelden app’. Er verschijnt hier een QR-code die je moet scannen met je VIPLive app om je account te activeren.

Instructie video installeren VIPLive app

iOS (Apple iPhone of iPad)

Android (Samsung, Huawei, Motorola, OPPO en Xiaomi)

Thuismeting invullen in de VIPLive app (door zorgverlener)

Astrid Krikke

Coördinator Digitale Zorg 06-57729481 viplivehuisarts@hzwhuisartsenzorg.nl