VIPLive – het regionale samenwerkingsplatform

Zorgverleners kunnen met de slimme oplossingen van VIPLive efficiënter werken; voor en mét patiënten.

Het platform ondersteunt de zorg en administratieve processen van huisartsen, huisartsenposten en zorggroepen. VIPLive doet dit met intelligente, gebruiksvriendelijke software gekoppeld aan diverse HIS’en. Hierdoor kunnen zorgverleners goed zicht houden op de eigen patiëntenpopulatie.

Daarnaast kunnen zorgverleners met VIPLive gemakkelijker regionaal samenwerken met andere zorgverleners, verantwoord gegevens delen (voldoet aan de AVG), doeltreffender zorg plannen en patiënten betrekken bij hun eigen gezondheid. Daarbij worden alle financiële processen optimaal afgehandeld.

VIPLive bestaat uit 3 tabbladen:

  1. Samenwerken
  2. Inzicht
  3. Declareren

Tabblad – Samenwerken

Het tabblad Samenwerken bij VIPLive is een communicatiemiddel tussen de praktijk, andere zorgverleners en patiënt.

VOORDEELOMSCHRIJVING
ChattenVeilig berichten sturen naar betrokken zorgverleners rondom patiënt, delen van medische foto’s in chatberichten en voldoet aan de AVG.
Terugkoppeling naar het HISEen groot aantal acties binnen VIPLive zijn direct terug te koppelen naar het HIS.
Delen op de tijdlijnDeel belangrijke informatie over de patiënt met alle betrokken zorgverleners op één plek. Bijvoorbeeld opname patiënt, MDO verslag ov zorg acties.
Vragenlijsten versturen De vragenlijsten kunnen ook verstuurd worden door bijvoorbeeld een wijkverpleegkundige. De vragenlijsten die onder andere in VIPLive zitten zijn de positieve gezondheid, TRAZAG en de COPD ziektelastmeter.
BeeldbellenSpreek en zie de patiënt online via een beveiligde verbinding.
Thuismetingen Patiënt (of wijkverpleegkundige) kan de meetwaarde doorgeven via de app van VIPlive. De waarde die doorgegeven kunnen worden zijn de glucose dagcurve, bloeddruk en/of het lichaamsgewicht.
Verwijzing diëtistStuur een verwijzing naar een diëtist vanuit VIPLive met relevante medische gegevens uit het HIS.
Digitaal spreekuurBeeldbel gesprek met de patiënt en de betrokken zorgverlener(s).

Tabblad – Inzicht

VIPLive geeft een inzicht in verschillende dashboards en de mogelijkheid om verschillende rapportages te genereren. In het dashboard is veel informatie te vinden over de patiënten populatie in de eigen praktijk. Hier is bijvoorbeeld terug te vinden hoeveel diabetes, COPD en CVRM patiënten in de praktijk zijn, bij hoeveel van deze patiënten het eGFR geprikt is het afgelopen jaar én zelfs bij hoeveel van deze patiënten het eGFR onder de 45 is.

De verschillende dashboards helpen de zorgverleners bij het monitoren van de chronische patiënten. Door het genereren van verschillende rapportages kan een printbaar overzicht gemaakt worden van de patiëntenpopulatie. Er kan bijvoorbeeld een kwartaalrapport gegenereerd worden van een bepaalde diagnose of populatie. Daarnaast kan er een oproepagenda uitgedraaid worden om zien bij welke patiënten het komende jaar nog een controle/onderzoek moet worden ingepland.

Tabblad – Declareren

De VIPLive module Declareren vereenvoudigt het declaratieproces. VIPLive haalt automatisch de retourinformatie van Vecozo op en doet een COV en ION controle over de afgewezen regels. Je krijgt in VIPLive een duidelijk overzicht per afwijscode, zodat je weet wat je kunt herdeclareren en hoe. Dit kan meteen vanuit VIPLive.

Je hebt in VIPLive altijd een recent overzicht van de status van jouw declaraties; van wat is goedgekeurd, afgekeurd of nog in behandeling is bij de zorgverzekeraar. De financiële rapportages en dashboards bieden je een volledig inzicht in jouw declaratieproces. Dit helpt je om bij te sturen waar nodig.

Verder koppelt VIPLive met alle gangbare boekhoudpakketten, zodat alles dat je factureert en crediteert meteen goed staat in de boekhouding.

Handig

Handleidingen

We hebben een aantal handleidingen op onze website geplaatst. Deze kun je bekijken via de onderstaande link.

Naar de website

Gratis webinars

Er worden verschillende gratis webinars gegeven door Topicus over VIPLive. Deze kun je bekijken op de onderstaande website.

Naar de website

Meer weten?

Astrid Krikke

Coördinator Digitale Zorg 06-57729481 viplivehuisarts@hzwhuisartsenzorg.nl