Compressief zwachtelen

Deze scholing zit helaas VOL. Voor aanmelding op de wachtlijst kun je mailen naar scholingen@hzwhuisartsenzorg.nl

Het is op dit moment niet mogelijk om je online in te schrijven voor deze cursus/bijeenkomst. Neem contact met ons op.

Programma

Zwachtelen, of ambulante compressietherapie, is een van de belangrijkste behandelingen voor patiënten met oedeem. De compressietherapie is bijvoorbeeld bewezen effectief bij de genezing van ulcus cruris venosum en bij de behandeling van lymfoedeem. Ook vermindert compressietherapie de kans op post-trombotisch syndroom bij een doorgemaakte diep veneuze trombose. Door de toegenomen druk op het weefsels wordt het ongewenste vocht naar het lymfeen bloedvatenstelsel afgevoerd.

Het correct aanleggen van een drukverband is een risicobehandeling, onder andere omdat een te strak verband de doorbloeding beknelt waardoor mogelijk weefselschade ontstaat. Daarmee is het van groot belang dat deze behandeling secuur wordt uitgevoerd.

Aanmelden

Gratis voor zorgverleners uit de regio Zaanstreek en Waterland.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Check altijd je spambox. Geen bevestiging betekent dat de inschrijving niet gelukt is. Probeer het opnieuw of neem contact op met de scholingscoördinator HZW

Bij inschrijving ga je akkoord met de algemene voorwaarden van HZW. Kun je de scholing toch niet bijwonen? Kosteloos annuleren kan tot 5 werkdagen voor de scholing via scholingen@hzwhuisartsenzorg.nl.

We starten de avond om 17.30 uur met een buffet.

Accreditatie

3 punten bij KABIZ en NVvPO