Vacature Klachtenfunctionaris/ Mediator/ Patiënt-vertrouwenspersoon (24 uur)

Droom jij van een baan waarbij je bijdraagt aan het ondersteunen van de eerstelijnszorg in de regio? Vind je het leuk om binnen een hecht team, samen met een ervaren klachtenfunctionaris ervoor te zorgen dat de kwaliteit van zorg gewaarborgd blijft? Solliciteer dan bij Huisartsenzorg Zaanstreek Waterland (HZW).

Wat houdt de functie in?

Als klachtenfunctionaris bemiddel je bij klachten van patiënten en/of hun naasten na een bezoek aan de huisartsenpost en zorg je door middel van hoor en wederhoor voor een bevredigende oplossing voor alle betrokken partijen. Op basis van de informatie uit klachten, complimenten en tips en de afhandeling geef je voorlichting en scholing aan specifieke doelgroepen.

Je evalueert periodiek het klachtenmanagement, stelt adviezen op voor verbetering en de doorontwikkeling van het kwaliteitsbeleid en het klachtenproces.

Je verzorgt algemene klachten- en signaalrapportages evenals rapportages over de wijze van afhandeling van klachten. Daarnaast filter je(gevraagd en ongevraagd) uit klachten informatie die relevant is voor verbetering van de kwaliteit van zorg en voor realisering van een gelijkwaardige relatie tussen patiënt en zorgprofessional(s). Jouw werkzaamheden dragen bij aan het verbeteren van kwaliteit van zorg en ontstaan van een cultuur binnen de eerstelijnszorg in de regio die gericht is op het voorkomen van en het adequaat reageren op klachten.

Je maakt deel uit van het team Interne Organisatie en valt hiërarchisch en functioneel onder de Manager Interne Organisatie.

Wat vragen wij van je?

 • Relevante, afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur aangevuld met een afgeronde opleiding tot klachtenfunctionaris;
 • Minimaal 2-4 jaar werkervaring in vergelijkbare functie(s);
 • Bekendheid met de eerstelijns zorg en huisartsenzorg in het bijzonder is een pré;
 • Goede eigenschappen als mediator waaronder goede communicatieve vaardigheden, empathie en tact en in staat zijn om te bemiddelen;
 • Het kunnen onderhouden van interne en externe contacten;
 • Affiniteit met het werken met applicaties;
 • Je kunt goed analyseren, plannen en organiseren;
 • Je bent resultaatgericht, zelfstandig, betrokken en flexibel.

Wie zijn wij?

Voor de huisartsenpraktijken in de regio Zaanstreek en Waterland verlenen en organiseren wij de ketenzorg voor chronische aandoeningen en verzorgen wij (na)scholingen en bijeenkomsten, projecten en zorginnovaties voor huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners.

Daarnaast organiseren en faciliteren wij de huisartsenposten in Zaandam en Purmerend. De huisartsenposten zijn geopend in de nacht-, avond- en weekenduren voor dringende klachten die niet kunnen wachten totdat de eigen huisarts weer aanwezig is.

We werken nauw samen met aangesloten huisartsenpraktijken, apothekers, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuisorganisaties, gemeentes. Ons aandachtsgebied telt ongeveer 330.000 inwoners in de regio, 2 huisartsenposten, 134 praktijk houdende huisartsen en 95 huisartsenpraktijken.

Onze kernwaarden zijn samenwerken, optimisme en ontwikkeling

Wij hebben elkaar nodig om onze doelen te bereiken. Wij ontwikkelen onszelf en onze organisatie continue door scholing, training en ervaringen om onszelf, onze organisatie en de huisartsenzorg te versterken. En bovenal motiveren, inspireren en stimuleren we elkaar hierin.

Wat bieden wij?

 • Een tijdelijk jaarcontract voor 24 uur per week met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Huisartsenzorg schaal 7 (€ 3.506 – € 4.599) op basis van een 38-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
 • Flexibiliteit en mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken;
 • Veel ruimte voor initiatief en creativiteit;
 • Werken met leuke en gedreven collega’s die hart hebben voor de doelgroep en voor elkaar;
 • Werkdagen in overleg.

Wil je solliciteren?

Spreekt de functie je aan? Stuur dan je sollicitatie, voorzien van C.V. naar ons.

Annet Butter-Duits

HR-adviseur 075-2010221 solliciteren@hzwhuisartsenzorg.nl

Lijkt het je leuk, maar heb je nog vragen over de functie of de organisatie? Neem dan contact met Marjolein Boots op.

Marjolein Boots

Manager Interne Organisatie 075-2010221 m.boots@hzwhuisartsenzorg.nl


Wij hebben de zorgvuldige overweging gemaakt de werving en selectie zelf te doen. Eventuele voorstellen van wervings- en selectie