Werken in VIPLive voor zorgverleners

VIPLive is een regionaal samenwerkingsplatform waarmee je slimmer en efficiënter kunt samenwerken voor en met de patiënt. Het platform is ontworpen om de samenwerking met de huisarts en de betrokken zorgverleners te stimuleren. Dit kan de huisarts doen door verwijzingen te versturen, een groeps-chat te starten of een zorgplan te maken. Daarnaast kan de zorgverlener die door de huisarts betrokken is bij een patiënt gemakkelijk een terugkoppeling versturen.

Voor wie is VIPLive?

VIPLive wordt in de regio Zaanstreek Waterland door de meeste huisartsen gebruikt. Alle professionals die samenwerken met de patiënt kunnen uitgenodigd worden door de huisarts om een account aan te maken. Zorgprofessionals zoals wijkverpleegkundigen, medisch specialisten, diëtisten en fysiotherapeuten kunnen eenvoudig worden uitgenodigd, maar ook bijvoorbeeld de wijkagent of het sociaal wijkteam.

Verwijzingen versturen en ontvangen

De huisarts kan een verwijzing sturen naar de ketenzorg diëtist. Hierop is direct zichtbaar dat het om een ketenzorgpatiënt gaat, dus weet je meteen waar je moet declareren. Wil je meer informatie? Kijk dan op deze pagina!

Voor de andere zorgverleners is het helaas nog niet mogelijk om een verwijzing te ontvangen. Heb je hier wel interesse in? Neem dan contact op met Mitchel de Jong (gegevens onderaan de pagina).

Veilig chatten

Door te chatten met VIPLive ben je altijd op de hoogte van veranderingen rond je patiënt en hoef je niet meer te wachten aan de telefoon. Stuur simpelweg een berichtje met je vraag en de zorgverlener kan hierop antwoorden wanneer het hem of haar uitkomt.

De huisarts kan je uitnodigen voor een AVG veilig chatgesprek over een patiënt. Hier kunnen ook meerdere zorgverleners aan meedoen. Er kan ook een gesprek gestart worden welke niet over een patiënt gaat, of zorgverleners kunnen onderling een chatgesprek voeren. Binnen de chat kunnen er documenten of afbeeldingen gedeeld worden en je kunt een beeldbelgesprek starten.

Multi disciplinair zorgplan

Om een goed plan van aanpak op te stellen rondom een (kwetsbare) patiënt, kan er gebruik gemaakt worden van het zorgplan binnen VIPLive. Hierin kun je het behandelplan, doelen en deadline kwijt. Ideaal om te gebruiken bij een MDO met meerdere zorgverleners!

Ook starten met VIPLive?

Dat kan! Neem contact op met een huisarts en vraag of hij/zij je een uitnodiging stuurt (check je spam mailbox!). Je ingevulde uitnodiging wordt gecontroleerd door VIPLive en na een aantal werkdagen ontvang je de account gegevens en kan je aan de slag! Je kunt VIPLive gebruiken via je webbrowser of via de VIPLive app.

Meer weten?

Mitchel de Jong

Coördinator Digitalisering 06-57729481 m.dejong@hzwhuisartsenzorg.nl