Werken in VIPLive voor zorgverleners

VIPLive is een regionaal samenwerkingsplatform waarmee je slimmer en efficiënter kunt samenwerken voor en met de patiënt. Dit platform is AVG proof en gratis te gebruiken nadat je een uitnodiging hebt ontvangen van de huisartsenpraktijk. VIPLive is ontworpen om de samenwerking met de huisarts en de betrokken zorgverleners te stimuleren. Dit kan de huisarts of praktijkondersteuner doen door verwijzingen te versturen, een groeps-chat te starten of korte updates te geven op de tijdlijn. Daarnaast kan de zorgverlener die door de huisarts betrokken is bij een patiënt gemakkelijk een terugkoppeling versturen.

Voor wie is VIPLive?

VIPLive wordt in de regio Zaanstreek Waterland door de meeste huisartsen gebruikt. Alle professionals die samenwerken met de patiënt kunnen uitgenodigd worden door de huisarts om een account aan te maken. Zorgprofessionals zoals wijkverpleegkundigen, diëtisten en fysiotherapeuten kunnen eenvoudig worden uitgenodigd, maar ook bijvoorbeeld de wijkagent of het sociaal wijkteam.

Veilig chatten

Door te chatten met VIPLive ben je altijd op de hoogte van veranderingen rond je patiënt en hoef je niet meer te wachten aan de telefoon. Stuur simpelweg een berichtje met je vraag en de zorgverlener kan hierop antwoorden wanneer hij of zij hier tijd voor heeft.

De huisarts kan je uitnodigen voor een AVG veilig chatgesprek over een patiënt. Hier kunnen ook meerdere zorgverleners aan meedoen. Er kan ook een gesprek gestart worden welke niet over een patiënt gaat, of zorgverleners kunnen onderling een chatgesprek voeren. Binnen de chat kunnen er documenten of afbeeldingen gedeeld worden en je kunt een beeldbelgesprek starten.

Verwijzingen versturen en ontvangen

De huisarts kan verwijzingen sturen naar de ketenzorg diëtisten en naar het sociaal wijkteam in Purmerend Overwhere Wheermolen. Op deze verwijzing staan de ANW gegevens van de patiënt, de verwijsrede en de hulpvraag. Daarnaast is het voor de diëtist direct zichtbaar dat het om een ketenzorgpatiënt gaat, dus weet diegene direct waar gedeclareerd moet worden. Ben je diëtist en wil je meer informatie? Kijk dan op deze pagina!

Multidisciplinair samenwerken

Je kunt VIPLive gebruiken om multidisciplinair samen te werken. Je kunt communiceren en documenten via de chatfunctie met elkaar delen. Daarnaast blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom te patiënt via de tijdlijn. Op deze tijdlijn worden alle gebeurtenissen over de patiënt bijgehouden zoals het de terugkoppelingen, verzonden vragenlijsten en ingevulde meetwaarden. Op deze manier mis je niks!

Ook starten met VIPLive?

Dat kan! Neem contact op met een huisarts en vraag of hij/zij je een uitnodiging stuurt (check je spam mailbox!). Je ingevulde uitnodiging wordt door VIPLive in behandeling genomen en na een aantal werkdagen ontvang je de account gegevens (in een e-mail van Calculus) en kan je aan de slag! Vergeet niet je werkdagen in te vullen zodat iedereen weet wanneer ze je kunnen bereiken. Je kunt VIPLive gebruiken via je webbrowser of via de VIPLive app (Android en Apple).

Meer weten?

Astrid Krikke

Coördinator Digitale Zorg 06-57729481 viplivehuisarts@hzwhuisartsenzorg.nl