Wij zoeken enthousiaste nieuwe collega’s met een hart voor de zorg om de opleiding tot triagist te volgen. Heb je een achtergrond in de zorg en ben je toe aan een nieuwe uitdaging lees dan vooral verder! Een baan als triagist in opleiding kan ook prima gecombineerd worden met een andere parttime baan in de zorg.
Toe aan een nieuwe uitdaging in de zorg? Word triagist!
Werken op de Huisartsenpost is heel divers. Je krijgt te maken met allerlei soorten mensen en situaties. Aan de telefoon én aan de balie.
Van een ongeruste jonge moeder, een voetballertje met een zere enkel tot aan een jonge man met een klusongelukje en een vrouw met pijn op de borst. Daarnaast heb je contact met de regiearts, kortelijns verpleegkundige (KLV) en de meldkamer van de ambulance.
De triagist bepaalt de urgentie van de hulpvraag. Er wordt steeds bepaald of het kan wachten totdat de patiënt naar zijn eigen huisarts kan gaan of dat er nú actie nodig is. Vaak is een zelfzorgadvies van jou voldoende, maar soms moet de patiënt op de Huisartsenpost gezien worden. In een heel enkel geval stuurt de triagist de dienstdoende huisarts op visite of moet er zelfs een ambulance naar toe.
Het goed doorvragen en zelf rustig blijven is hierin belangrijk.
Opleiding tot triagist
Je volgt op onze kosten een opleiding om je triage diploma te halen. Dit combineer je met je werk als triagist in opleiding. Je volgt een e-learning en moet o.a. een portfolio maken. Daarnaast hebben we natuurlijk een uitgebreid inwerk programma. Hierbij kijk je eerst mee met een ervaren triagist.
Wie ben jij?
- Hebt een opleiding in de zorg (minimaal MBO-niveau 4) afgerond.
- Bent bereid de opleiding tot triagist te volgen (op onze kosten).
- Je blijft rustig en houdt je hoofd koel in stressvolle situaties. Je kunt deze rust ook overbrengen op de patiënt.
- Goede computervaardigheden zijn belangrijk. Alle gesprekken leggen we vast in een speciaal programma. Huisartsen krijgen de volgende werkdag van hun eigen patiënten een melding met samenvatting als er contact met de Huisartsenpost is geweest.
- Je houdt van werken in diensten. De Huisartsenpost is open van 17.00 uur tot 8.00 uur de volgende dag en in het weekend 24 uur.
Het is een pré als je al ervaring hebt opgedaan binnen een huisartsenpraktijk of een huisartsenpost.
Maria vertelt in de onderstaande video van Mijn baan in de praktijk over haar werk als triagist.
Wat bieden wij zij-instromers in de zorg?
- Een goed salaris! Minder werken voor meer salaris, doordat je een onregelmatigheidstoeslag conform CAO Huisartsenzorg krijgt.
Maandag t/m vrijdag: 18.00-24.00 30% ORT, 24.00-08.00u 60% ORT.
Zaterdag 00.00- maandag 08.00: 60% ORT - Goede arbeidsvoorwaarden zoals o.a. 5% eindejaarsuitkering, een goede pensioenregeling bij PFZW en reiskostenvergoeding.
- Scholing en je zelf verder ontwikkelen vinden wij erg belangrijk.
- Gezellige en leuke collega’s! Soms moet je misschien even stoom afblazen na een gesprek of een traantje wegpinken tijdens je werk als triagist in opleiding. Er is altijd een collega met een luisterend oor.
Interesse om een keer mee te kijken op de Huisartsenpost?
We nodigen doktersassistenten en studenten die bezig zijn met deze opleiding van harte uit om een keer mee te lopen. De sfeer proeven en letterlijk zien hoe we werken!
Lijkt het vak van triagist je wat of ben je nieuwsgierig naar het werk? Na een kennismakingsgesprek kun je een aantal uur meelopen op de Huisartsenpost. Op die manier krijg je een goed beeld waar acute huisartsenzorg om draait.
Solliciteer nu naar deze uitdagende baan als zij-instromer!
Spreekt de baan je aan? Stuur je sollicitatie met CV naar ons.
Neem voor meer informatie over de vacature triagist in opleiding, het omscholingstraject en de mogelijkheden contact op met:
Meer informatie over de Huisartsenposten kun je vinden op de website van de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland.