Vacature Kandidaat Triagist

Toe aan een nieuwe uitdaging in de zorg? Word kandidaat triagist bij de Huisartsenpost Zaanstreek Waterland en wij leiden je op.

Ben jij klaar om je carrière te starten bij Huisartsenposten Zaanstreek Waterland? We zijn op zoek naar kandidaat triagisten die graag willen bijdragen aan ons team. En het beste nieuws? Het aantal uren en diensten bepaal je zelf. Maak je geen zorgen als je geen triage-diploma hebt; als je een gediplomeerd doktersassistent bent, brengen wij je de fijne kneepjes van het vak bij. Solliciteer vandaag nog op deze vacature! 

Toe aan een andere uitdaging in de zorg? Word kandidaat triagist!

Een baan bij de Huisartsenpost is een rollercoaster vol diversiteit. Je komt in contact met allerlei mensen en situaties, zowel aan de telefoon als aan de balie. Je zult te maken krijgen met een variëteit aan patiënten, van een tiener met oorpijn tot een motorrijder met schaafwonden, en van een zwangere vrouw met buikpijn tot een senior met hoge bloeddruk. Bovendien werk je nauw samen met de regiearts, kortelijnverpleegkundigen en de meldkamer van de ambulance. 

Als kandidaat triagist ben jij degene die de urgentie van elke hulpvraag bepaalt. Je moet beslissen of de patiënt kan wachten om naar hun eigen huisarts te gaan of dat er direct actie nodig is. Soms is jouw deskundige advies voldoende, maar in sommige gevallen moet de patiënt fysiek naar de Huisartsenpost komen. Heel af en toe moet je zelfs de dienstdoende huisarts ter plaatse sturen of een ambulance oproepen. Het vermogen om diepgaande vragen te stellen en kalm te blijven, is van onschatbare waarde in deze functie. 

Opleiding tot triagist

Je volgt op onze kosten een opleiding om je triage diploma te halen. Dit combineer je met je werk als triagist in opleiding. Je volgt een e-learning en moet o.a. een portfolio maken. Daarnaast hebben we natuurlijk een uitgebreid inwerk programma. Hierbij kijk je eerst mee met een ervaren triagist.    

Wie ben jij?

 • Je hebt een diploma als doktersassistent, verpleegkundige of een vergelijkbare zorggerelateerde opleiding (minimaal MBO-niveau 4)
 • Je bent bereid om de opleiding tot triagist te volgen (op onze kosten en in werktijd)
 • Je bewaart je kalmte en behoudt een helder hoofd, zelfs in stressvolle situaties, en je kunt deze rust ook overbrengen op de patiënten
 • Goede computervaardigheden zijn van essentieel belang omdat alle gesprekken worden vastgelegd in een speciaal programma. Huisartsen ontvangen de volgende werkdag een melding met een samenvatting van elk contact met de Huisartsenpost
 • Je bent flexibel en bereid om in verschillende diensten te werken, aangezien de Huisartsenpost doordeweeks open is van 17.00 tot 8.00 uur en in het weekend en op feestdagen 24 uur
 • Ervaring binnen een huisartsenpraktijk of een huisartsenpost is een pluspunt. 

Wat bieden wij kandidaat triagisten?

 • Een aantrekkelijk salaris volgens schaal 4 van de CAO Huisartsenzorg (€ 2.274 – € 3.190 op basis van een 38-urige werkweek)
 • Extra toeslagen voor avond-, nacht- en weekenddiensten, waardoor je meer verdient voor minder uren. Doordeweeks: 30% tussen 18:00 en 24:00 uur en 50% tussen 24:00 en 08:00 uur. Weekenden: 50% tussen vrijdag 24:00 en maandag 08:00 uur, waarbij zondag 00:00-08:00 uur zelfs 60% oplevert. Ook is er een toeslag van 60% voor feestdagen, kerstavond en oudjaarsavond
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, inclusief een eindejaarsuitkering van 5%, een goede pensioenregeling bij PFZW en een reiskostenvergoeding
 • We hechten veel waarde aan jouw professionele ontwikkeling en bieden volop mogelijkheden voor scholing
 • Je komt terecht in een dynamisch team met enthousiaste collega’s. We begrijpen dat af en toe stoom afblazen nodig is na een uitdagend gesprek of dat een luisterend oor welkom is. 

Interesse om een keer mee te kijken op de Huisartsenpost?

We nodigen doktersassistenten en studenten die bezig zijn met deze opleiding van harte uit om een keer mee te lopen. De sfeer proeven en letterlijk zien hoe we werken!

Lijkt het vak van triagist je wat of ben je nieuwsgierig naar het werk? Na een kennismakingsgesprek kun je een aantal uur meelopen op de Huisartsenpost. Op die manier krijg je een goed beeld waar acute huisartsenzorg om draait.

Solliciteer nu naar deze uitdagende baan als kandidaat triagist!

Spreekt de baan je aan? Stuur je sollicitatie met CV naar ons.

Annet Butter-Duits

HR-adviseur 075-2010221 solliciteren@hzwhuisartsenzorg.nl

Neem voor meer informatie over de vacature kandidaat triagist, het scholingstraject en de mogelijkheden contact op met:

Simone Swartsenburg

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.swartsenburg@hzwhuisartsenzorg.nl

Stèphanie Voorsluijs

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.voorsluijs@hzwhuisartsenzorg.nl

Meer informatie over de Huisartsenposten kun je vinden op de website van de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland.

Wij hebben de zorgvuldige overweging gemaakt de werving en selectie zelf te doen. Eventuele voorstellen van wervings- en selectiebureaus worden daarom niet in behandeling genomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.