Waterland ontmoet elkaar

5 minuten

Een gezellige, informatieve avond en vooral: elkaar ontmoeten! Dat was het idee van de bijeenkomst op initiatief van de Waterlandse huisartsen.

Op 16 november vond er een netwerkborrel plaats over het thema ouderenzorg. Deze bijeenkomst was georganiseerd door de huisartsen van Marken, Ilpendam, Broek in Waterland en Monnickendam met de ondersteuning van Mariëlle de Porto (praktijkconsulent ouderenzorg) en Candy Smit (wijkcoördinator). De trap in de hal van de HOED Monnickendam was het podium voor de sprekers.

“De opkomst overtrof alle verwachtingen! Zoveel verschillende disciplines: apothekers, casemanagers, wijkverpleegkundigen, diëtisten, fysiotherapeuten, SOG, noem maar op. Het was heel bijzonder om zo’n palet aan verschillende zorgmedewerkers bij elkaar te zien,” aldus Candy.

Cognitieve fitness

Dankzij Christopher Manuputty (Team Sportservice) en zijn cognitieve fitness waren de middagdips na een lange werkdag al snel verleden tijd.

Alzheimer Café

Janneke Leijden van Amstel (directeur van Home Instead) gaf na de energizers uitleg over het Alzheimer Café, een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun naasten, maar zeker ook voor zorgprofessionals. De Cafés zijn nu ook in Volendam en Monnickendam en de toegang is gratis.

Ketenaanpak valpreventie

Daarna was het woord aan Jan Peter Valk van Fysiotherapie Ooster Ee. Hij vertelde de aanwezigen meer over de ketenaanpak valpreventie. Van opsporen, screenen en interventies tot structureel aanbod en het maken van samenwerkingsafspraken. 

Ondersteuning van mantelzorgers en patiënten

Desiree Lookman kon door onvoorziene omstandigheden helaas niet aanwezig zijn, maar gelukkig kon Candy aan de hand van de presentatie van Desiree toch nog iets over vertellen over het hoe en waarom van de mantelzorgmakelaar en de onafhankelijke clientondersteuner.

Afsluiting met simulatie en een borrel

Na het informatieve gedeelte was er volop ruimte en tijd om te netwerken onder het genot van de overheerlijke catering van Frank Faas.

Er waren ook nog twee ouderdomsimulatiesets aanwezig. Hiermee kun je zelf de beperkingen van het ouder worden ervaren én begrijpen.

Het korset zorgt voor een kromme houding. De tunnelvisiebril voor visusbeperking. Door de extra gewichten bij de armen en benen ervaar je bewegingsbeperking.

“Een avond vol inspiratie voor een nog betere samenwerking!”

Vragen?

Candy Smit

Wijkcoördinator Waterland 06-57537137 c.smit@hzwhuisartsenzorg.nl