Vragenstellen voor de Cliëntenraad

3 minuten

Monique Hollema is lid van de Cliëntenraad (CR). De Cliëntenraad komt op voor de belangen van de inwoners van Zaanstreek en Waterland. De raad denkt mee en heeft inspraak in het beleid van HZW met als doel, vanuit een patiënten-perspectief, de zorgverlening te verbeteren. De CR vormt een brug tussen wat belangrijk is voor de cliënten en de beslissingen die HZW neemt. Daar wordt de zorg beter van! 

“Vragen blijven stellen, daar ben ik goed in.” 

Waarom wilde je graag in de Cliëntenraad? 

“Ruim 10 jaar heb ik als doktersassistent gewerkt. Ik werk nu als kwaliteitsmedewerker in de zorg, maar miste wel de link naar de 1e lijns zorg. Ik vind dat een heel mooi vakgebied. Toen ik de vacature tegen kwam dacht ik meteen dit past bij mij!  

Ik houd er van om samen nieuwe dingen op te zetten en verder uit te denken. De Cliëntenraad is in 2022 opgericht. We moesten dus echt samen bedenken hoe we dit gingen aanpakken. 

We hebben als Cliëntenraad een eigen visie. We denken mee en zijn laagdrempelig toegankelijk. Op die manier zijn we echt een toegevoegde waarde voor de huisartsenzorg in Zaanstreek Waterland.” 

Wat doe je als lid van de Cliëntenraad? 

“Het onderwerp taal vind ik belangrijk. We wonen in een regio met relatief veel laaggeletterdheid en anderstaligen. Ik heb de gratis online scholing van Stichting Lezen & Schrijven gevolgd en ben mij hier sindsdien nog meer bewust van. Bied mensen kortere zinnen en vooral niet te veel info tegelijkertijd aan.  

Vragenstellen zit in mij. Daarnaast vind ik het leuk om vanuit verschillende perspectieven situaties te bekijken. Dat kan ik allemaal doen in de Clientenraad.” 

Contact met de Cliëntenraad 

Heb je iets opgemerkt of zie je verbeterpunten t.a.v. de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland of de huisartsenzorg in onze regio? Neem dan contact met ons op. 

Contactadres: clientenraad@hzwhuisartsenzorg.nl  

De Cliëntenraad is geen klachtencommissie. Heb je een tip, compliment of klacht over de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland? Vul dan dit formulier in. 

Vragen? 

Marjolein Boots

Manager Interne Organisatie 075-2010221 m.boots@hzwhuisartsenzorg.nl