Voorkomen van dubbele declaraties

3 minuten

Ketenzorgpatiënten verwijzen naar de diëtist via VIPLive

In de interviews met diëtiste Sevgi Uğur en praktijkondersteuner Monique de Bruin lees je meer over hun ervaringen met verwijzingen versturen en ontvangen binnen VIPLive. Vanuit HZW stimuleren en ondersteunen we huisartsenpraktijken bij digitaal samenwerken door middel van VIPLive. Dit kan onder andere door veilig te chatten met andere zorgverleners, patiënten thuismetingen te laten doen en door te beeldbellen. Dit gaat gemakkelijk, veilig en snel met VIPLive.

Geen verspilling van tijd meer!

Momenteel komt het nog vaak voor dat het voor de diëtist onduidelijk is of een patiënt onderdeel uit maakt van de ketenzorg. Gevolg hiervan is dat de diëtist onterecht rechtstreeks declareert bij de zorgverzekeraar. Omdat de diëtist onderdeel is van de ketenzorg en dit uitbetaald wordt door HZW, moet er alleen gedeclareerd worden bij ons. Het recht zetten van deze dubbele declaratie kost zowel de diëtist als HZW veel extra tijd.

Alles in één overzicht bij elkaar

Door via VIPLive te verwijzen wanneer de patiënt onderdeel uit maakt van de ketenzorg, is het voor de diëtist gelijk duidelijk waar er gedeclareerd moet worden. Daarnaast scheelt het digitaal verwijzen veel losse briefjes en extra telefoontjes. Verder heeft de diëtist na zo’n verwijzing toegang tot de relevante meetwaarde en medicijnlijst welke na elke extractie geüpdatet worden. Door digitaal te verwijzen staat alle relevante informatie op één plek en kan de diëtist gelijk aan de slag!

Beginnen met verwijzen?

Dat kan nu al! Alle huisartspraktijken en diëtisten die aangesloten zijn bij HZW voor de ketenzorg kunnen in VIPLive.

Kom je er niet uit of heb je liever dat er iemand op je praktijk langs komt om je te helpen? Neem dan met ons contact op.

Vragen over VIPLive?

Astrid Krikke

Coördinator Digitale Zorg 06-57729481 viplivehuisarts@hzwhuisartsenzorg.nl