POH Monique de Bruin over verwijzen naar de diëtist met VIPLive

3 minuten

Het is in VIPLive mogelijk om digitaal naar de diëtist te verwijzen vanuit de ketenzorg. Dit gaat door middel van een handig 3 stappen plan, waardoor je binnen enkele minuten al de diëtist hebt ingeschakeld. Geen gedoe meer met losse briefjes of onduidelijke mailtjes, maar alle relevante informatie op 1 plek!

Monique de Bruin, praktijkondersteuner bij Huisartsenpraktijk Assendelft, werkt sinds enige tijd met VIPLive.

Zij gebruikt dit voor communicatie en samenwerking met verschillende ketenpartners (ergotherapeut, geriatrisch fysiotherapeut, casemanager en diëtist).

De huisartsenpraktijk heeft samen met HZW een startbijeenkomst georganiseerd voor alle netwerkpartners.

Kan je vertellen wat je prettig vindt aan het werken aan VIPlive?

“Ik gebruik de VIPLive app op mijn telefoon veel om te communiceren met andere zorgverleners. Dat is heel laagdrempelig en gaat heel gemakkelijk. Als ik bijvoorbeeld op huisbezoek ben bij een patiënt en ik heb een vraag aan de casemanager, dan kan ik ter plekke een berichtje sturen. Dat werkt erg fijn.

Verder doe ik ook de verwijzingen naar de diëtist via VIPLive. Met één druk op de knop vanuit het HIS kom ik al in VIPLive en kan ik een verwijzing starten. Ik verwijs vaak naar dezelfde diëtisten. Dit komt omdat ik die ken en die ook in hetzelfde gebouw als onze praktijk zitten. We hebben ook een fysiek postbakje beneden staan voor de diëtist, maar ik vind het via VIPLive eigenlijk gemakkelijker. Bijkomend voordeel van een digitale verwijzing is dat relevante meetwaarden van de patiënt meteen meegestuurd kunnen worden.”

Je verwijst dus het liefst via VIPLive?

“Ja, eerlijk gezegd zou ik ook niet zo goed weten hoe ik het anders zou moeten doen. Dan moet het via Zorgdomein waarschijnlijk of moet ik eerst wat uitprinten. Dit vind ik veel makkelijker.”

Is het doorverwijzen in VIPLive makkelijk?

“Heel ingewikkeld is het eerlijk gezegd niet. Ik ben namelijk niet super digivaardig, maar hier kom ik wel uit.”

Wil je beginnen met digitaal verwijzen naar de diëtist?

Astrid Krikke

Coördinator Digitale Zorg 06-57729481 viplivehuisarts@hzwhuisartsenzorg.nl