Diëtiste Sevgi Uğur over digitaal verwijzingen ontvangen in VIPLive 

3 minuten

Sevgi Uğur heeft een eigen diëtistenpraktijk in Zaandam en Amsterdam West. Hierdoor werkt zij samen met veel verschillende huisartsen.

Huisartsen versturen verwijzingen voor ketenzorgpatiënten zowel digitaal als op papier. Toch gaat haar voorkeur uit naar digitaal verwijzen.

“Ik werk graag met VIPLive omdat alle informatie op één plek staat.”

Wie heeft het initiatief genomen om verwijzingen digitaal te versturen?  

“Huisartsenpraktijk Yilmaz en Milli kwamen hier als eerste mee. Ik heb afspraken gemaakt met de huisartsen om voortaan alle verwijzingen digitaal te sturen. Ik werk twee dagen per week in de huisartsenpraktijk, maar toch vind ik het fijn om mijn verwijzingen digitaal te ontvangen.”

Waarom vind je het fijn om digitaal verwijzingen te ontvangen? 

“Ik werk graag met VIPLive omdat alle informatie op één plek staat. Wanneer ik een verwijzing binnenkrijg kan ik direct zien dat het om een ketenzorg patiënt gaat. Als ik de verwijzing op papier krijg is dit vaak onduidelijk. Ik moet vervolgens met de huisarts bellen, die natuurlijk ook druk is. Ik ben dan veel tijd kwijt met heen en weer bellen. Deze onduidelijkheid kan er daarnaast ook voor zorgen dat ik de declaraties pas een kwartaal later in kan dienen.

Daarnaast heb ik met VIPLive altijd toegang tot alle medische gegevens die de huisarts mee stuurt.

Verder zorgt het digitale verwijzen voor minder papierwerk. Alle papieren verwijzingen moet ik inscannen en aan mijn digitale dossiers toevoegen. Ik mag deze papieren verwijzingen echter niet weggooien, waardoor ik nu mijn hele zolder vol heb staan met dossiers die ik 5 jaar moet bewaren!”

Zijn er bepaalde functies in VIPLive die je fijn vindt werken? 

“Het indienen van facturen gaat ook zeer simpel met VIPLive. Het is alleen nodig om mijn factuur op te sturen en vervolgens worden de declaraties elk kwartaal uitbetaald.”

Wat zou je mee willen geven aan de huisartsen van Zaanstreek Waterland? 

“Ga beginnen met digitaal verwijzen! Het scheelt veel tijd en onduidelijkheid, wat we natuurlijk weer aan de patiënten kunnen besteden!”

Vragen over VIPLive?

Astrid Krikke

Coördinator Digitale Zorg 06-57729481 viplivehuisarts@hzwhuisartsenzorg.nl