Besturen: een taak en een kans

3 minuten

Per 2024 zullen 2 bestuursleden afscheid nemen en daarmee komt er zowel voor een Zaanse als een Waterlandse huisarts een plek vrij.

Ook zouden we daarnaast graag zien dat een in de regio werkzame waarnemer tot het bestuur toetreedt.

Vacature: bestuurslid

We zijn een coöperatieve huisartsenorganisatie waarbij het bestuur uit de leden wordt gekozen. De grootste uitdaging bij alles wat in een grotere organisatie vorm krijgt is verbinding houden met wat op praktijk/uitvoeringsniveau ook gewenst of haalbaar is. Dat de bestuurders van HZW ook huisartsen zijn borgt die verbinding.

Maar het staat of valt met huisartsen die wat breder dan hun eigen praktijk of gezondheidscentrum rond willen kijken en die verantwoordelijkheid willen nemen. Dat is niet alleen een taak waarmee je iets voor je collega’s in de regio kunt betekenen, maar ook een kans om zelf nieuwe dingen te leren en je kwaliteiten en ervaring op een andere manier in te zetten.

Wat wij bieden

Een passende vergoeding is geregeld, en gerichte scholing behoort tot de mogelijkheden. Een keer aanschuiven bij het maandelijkse bestuursoverleg op een dinsdagochtend is altijd mogelijk om te onderzoeken of het iets voor je zou kunnen zijn, de eerstvolgende data zijn 14 november en 19 december van 10.00 tot 12.30 op het kantoor in Wormer.

De structuur van HZW is gemaakt om als huisartsen samen eigenaar en daarmee ook verantwoordelijk te zijn. Het alternatief is de organisatie omvormen naar een service organisatie met beroepsbestuurders. Hoewel wij als bestuur zeker niet perfect zijn denken we toch dat de huisartsenzorg in de regio zichzelf daarmee tekort zou doen.

Meer informatie

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Marieke Kat  m.kat@hzwhuisartsenzorg.nl of met één van de huidige bestuursleden. Tot binnenkort!

Het bestuur v.l.n.r. op de foto:

  • Pedro Haas (penningmeester)
  • Susan van Gellekom (bestuurslid)
  • Arzu Milli (voorzitter)
  • Paul Grootes (secretaris)