Wendy is doktersassistente én triagist op de Huisartsenpost

4 minuten

Wendy werkt sinds  1 ½ jaar bij een huisartsenpraktijk én als triagist op de Huisartsenpost. Ze heeft ruim 20 jaar gewerkt in het ziekenhuis. Wendy combineert nu haar functie als triagist met een baan als doktersassistente bij een huisartsenpraktijk.

“De week begint voor mij niet meer op maandag door de wisseldiensten. Veel meer afwisseling!”

Waarom 2 banen?

“Meer uitdaging!,” roept Wendy. “Ik heb het nodig om steeds geprikkeld te worden. Juist de combi maakt het leuk. Full time de ene of de andere baan zorgt er, denk ik, voor dat ik sneller geïrriteerd zou zijn over onbenullige dingen. Door deze combi doe ik mijn werk met meer liefde.

Het werk is het zelfde, maar toch ook weer helemaal niet. Bij de huisartsenpraktijk is de insteek anders dan op de Huisartsenpost. Op de post wordt meer gekeken naar urgentie. Bij de huisartsenpraktijk wordt er sneller een afspraak ingepland op dezelfde dag of verder op in de week.“

Twee banen! Hoe combineer je dat?

“Ik werk 18 uur in wisseldiensten op de Huisartsenpost. Daarnaast werk ik de woens- en donderdagen in de huisartsenpraktijk. Handig dat dit opeenvolgende dagen zijn. Dat geeft meer rust. Met het rooster wordt hier altijd rekening mee gehouden.

Ik merk dat er wel eens angst en onwetendheid is over 2 werkgevers in combinatie met de Belastingdienst. Als je ORT (Onregelmatigheidstoeslag) hebt dan weet je nooit exact wat je jaarsalaris gaat worden. Als je belasting moet bijbetalen betekent dit ook dat je veel hebt verdiend,” lacht Wendy. “Voor mij werkt het prima 2 werkgevers.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Ik leer enorm veel doordat ik 2 banen heb. Ik werk samen met enorm veel verschillende artsen. Ieder heeft zo zijn of haar eigen trucje/oplossing of tip. Van iedereen pik je wat mee. Ik vind het leuk om ook mijn kennis te delen op de huisartsenpraktijk en als nieuwe collega’s meelopen.

Als triagist krijg ook een aantal nascholingen. Fijn dat dit allemaal geregeld wordt en je blijft leren en ontwikkelen.”

Gratis scholingen voor triagisten

Elk jaar organiseert HZW 5 tot 6 soorten scholingen voor de triagisten van de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland. Intervisie en reanimatie zijn vast onderdeel van het scholingsprogramma. Het scholingsaanbod bied genoeg medisch en niet-medisch geaccrediteerde scholingen voor het verzamelen van punten voor de kwaliteitsregistratie. Programma 2023 bestaat o.a. uit: Triage & neurologie, fysieke triage en telefonische spoedinterventie.  

Meer weten over belastingdienst en een tweede baan?

Vragen over het werken op de Huisartsenpost?

We hebben diverse vacatures. Het aantal uur per week is bespreekbaar. Wil je eerst ontdekken of de Huisartsenpost bij je past? Neem contact met ons op. Na een kennismakingsgesprek plannen we een aantal uur meelopen op de Huisartsenpost in. Dit kan zowel in Purmerend als in Zaandam.

Simone Swartsenburg

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.swartsenburg@hzwhuisartsenzorg.nl

Stèphanie Voorsluijs

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.voorsluijs@hzwhuisartsenzorg.nl