Louise werkt op de Huisartsenpost én bij het OLVG

3 minuten

Louise heeft twee werkgevers

Louise is een bezige bij. Ze heeft haar hele werkende leven altijd twee (of meer) werkgevers gehad.

Ze werkt al 8 jaar als medisch secretaresse op de Huisartsenpost en is daarnaast werkzaam bij het OLVG als planner en regelt alles voor de Plastische Chirurgie.

“Er is nooit gedoe met roosters.”

Wat is er leuk aan twee verschillende parttime banen?

“In coronatijd draaide ik soms dubbele diensten. Dat zou normaal gesproken zwaar zijn. Maar doordat het twee verschillende banen op twee verschillende plekken zijn voelde het niet als een lange werkdag. Ik werkte overdag bij het OLVG en daarna nog een avonddienst op de Huisartsenpost.

De afwisseling maakt het leuk. Op de Huisartsenpost heb ik veel meer patiëntcontact, terwijl ik bij het OLVG meer planning en organisatorische taken heb.

De hoeveelheid collega’s is met twee werkgevers natuurlijk ook enorm. Hierdoor heb ik een super groot netwerk.”

Twee werkgevers, hoe werkt dat qua belasting?

“Het is een fabel om te denken dat twee werkgevers ongunstig is. De Belastingdienst kijkt naar het totaal inkomen en niet naar het aantal werkgevers.  Ik heb het destijds laten uitzoeken. Twee werkgevers (of meer) kan prima! Ik doe het al heel erg lang en zou niet anders meer willen.”

Wat vind je van werken op de Huisartsenpost?

“Ik doe het echt voor de collega’s en de sfeer! We hebben een super leuk team! De samenstelling van het team is iedere dienst anders, maar altijd goed.  Daarnaast wordt je echt gewaardeerd door werkgever en collega’s.”  

Meer weten over belastingdienst en een tweede baan?

Vragen over het werken op de Huisartsenpost?

We hebben diverse vacatures. Het aantal uur per week is bespreekbaar. Wil je eerst ontdekken of de Huisartsenpost bij je past? Neem contact met ons op en we plannen een aantal uur meelopen op de Huisartsenpost in. Dit kan zowel in Purmerend als in Zaandam.

Simone Swartsenburg

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.swartsenburg@hzwhuisartsenzorg.nl

Stèphanie Voorsluijs

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.voorsluijs@hzwhuisartsenzorg.nl