PZP update – januari 2024

3 minuten

PZP registraties in 2023

Het afgelopen jaar hebben 68 huisartsenpraktijken in onze regio 1.825 PZP gesprekken gevoerd en geregistreerd in VIPLive. Dit betreft het eerste PZP gesprek: het aanbieden van het gesprek, uitleg en overhandigen van informatiemateriaal, het houden van het gesprek zelf en de registratie in VIPLive (inclusief automatische overdracht naar de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland).

1.825 PZP registraties in 2023

Vergoeding PZP vervolggesprek

Het PZP vervolggesprek betreft de jaarlijkse vervolggesprekken. De huisarts kan elk moment een update/wijziging aanbrengen in een bestaande PZP registratie van een patiënt. 1x per jaar wordt het vervolggesprek per patiënt vergoed door Zilveren Kruis. Uitbetaling vindt plaats door HZW aan het eind van het jaar.

Als een vervolggesprek met een patiënt is gevoerd en er zijn geen wijzigingen dan dient de huisarts de bestaande PZP registratie in VIPLive te openen en opnieuw op te slaan.

Overzicht actieve PZP registraties

Vanaf april 2024 is het voor de huisartsenpraktijk mogelijk om in VIPLive een overzicht te genereren met daarop alle patiënten die een actieve PZP hebben, de datum van invullen en de datum waarop de PZP geüpdatet moet worden. Er is vanuit de huisartsenpraktijken veel vraag naar dit overzicht.

VIPLive werkt aan een alternatief om in februari/maart ook al een lijst aan te leveren bij wie een vervolggesprek nodig is. Meer informatie hierover volgt.

Proactieve Zorgplanning

Meer informatie over PZP vind je op de speciale PZP-pagina op onze website.

Vragen?

Voor algemene vragen over PZP kun je contact opnemen met:

Cindy Groot

Projectcoördinator Zorgprogramma’s 06-26560742 c.groot@hzwhuisartsenzorg.nl

Voor vragen over VIPLive kun je contact opnemen met:

Astrid Krikke

Coördinator Digitale Zorg 06-57729481 viplivehuisarts@hzwhuisartsenzorg.nl