Gemotiveerd GLI team in Zaandam

3 minuten

V.l.n.r.: Dave Landwaart, Joris Verheul en Jeroen Koekoek.

Kernpraktijken Fysiogroep Zaandam, biedt sinds dit jaar het CooL GLI programma aan.

We spraken in dit interview met Joris Verheul, Dave Landwaart en Jeroen Koekoek die het GLI programma in Zaandam Kogerveld en ’t Kalf begeleiden.

De deelnemers hebben veel steun aan elkaar.

Waarom GLI toegevoegd aan het aanbod?

Joris: “Veel mensen tobben met leefstijl. We wilden in de behoefte voorzien. We kunnen nu een veel breder zorgproduct aanbieden aan nieuwe én bestaande patiënten. We draaien momenteel 3 groepen. In de zomer start er nog een groep. We hebben heel bewust voor het CooL programma gekozen, omdat wij dan de complete regie hebben.

Resultaten

Dave: “We zijn pas een half jaar bezig, maar we zien al veel bewustwording. De deelnemers hebben veel steun aan elkaar.  Ik vind het leuk dat dit in een groep is. Ik ben naast GLI-coach ook fysiotherapeut en daarbij werk je 1-op-1. Die dynamiek is heel anders.”

Jeroen: “Ik vind het leuk om deelnemers op weg te helpen met iets waar ze al heel lang mee ‘struggelen’. Prachtig om die vooruitgang te zien.”

Deelnemers

“Doordat we geen homogene deelnemersgroep hebben, wordt het geen babbelclub,” voegt Joris toe. “Alle deelnemers hebben hetzelfde doel: een gezondere leefstijl.”

Dave: “Wel merken we dat de meeste deelnemers vrouwen zijn. De verdeling is ongeveer 80% vrouw en 20% man.”

Jeroen: “Ongeveer 10-20% van de aanmeldingen wordt geëxcludeerd . Deze mensen hebben een andere hulpvraag én een ander traject nodig.”

Joris: “De juiste zorg op de juiste plek is belangrijk. We kijken dan binnen onze eigen praktijk en/of netwerk waar deze zorg geleverd kan worden.”   

Vragen over de GLI?

Ageeth Nolet

Praktijk Coördinator 075-2010221 a.nolet@hzwhuisartsenzorg.nl