Een hecht team is op zoek naar een huisarts

3 minuten

Staand: Helmert, Jwan, Yardenna, Sandra, Marian en Chantal. Zittend: Heroo en Eline

Op woensdag 4 oktober 2023 overleed huisarts Salah Ridha, praktijkhouder in Volendam.  

Tijdens het enthousiast vertellen over zijn jeugd in Irak, stortte Salah plots ineen. Reanimatie door zijn collega’s mocht helaas niet baten.  

Helmert Bleijerveld, praktijkmanager en POH-Ouderenzorg, vertelt in dit interview waar zij als team tegen aan lopen en hoe zij de praktijk draaiende houden.  

“De veerkracht laat zien hoe hecht we als team zijn.” 

Een hecht team met een missende schakel 

Helmert: “We merken dat we een huisarts missen! Het gat wordt nu opgevuld met waarnemers, maar we zoeken een huisarts voor 4 dagen in de week voor continuïteit van onze zorg.  De dochter van Salah, Heroo Ridha, zal straks de praktijk overnemen. Zij is over 2 jaar klaar met haar huisartsenopleiding. Die periode moeten we als praktijk overbruggen.  

Ik ben enorm trots dat we samen de praktijk draaiende houden. We zijn heel veel met elkaar in gesprek gegaan de afgelopen tijd. Ook met de medewerkers van de Pijnpoli die betrokken waren bij de reanimatie.

We zijn heel hecht; één team! Dit komt door de korte lijnen en direct communiceren met elkaar, ketenpartners én patiënten. We hebben elkaar weten te motiveren. Ook om de herinnering aan Salah Ridha hoog te houden.”  

Op naar een volgende stap 

“Van origine ben ik militair verpleegkundige. Hier heb ik geleerd om orde te creëren. 

Het was in het begin veel uitzoekwerk, vanwege het wegvallen van Salah viel daarmee bijvoorbeeld ook de AGB-code weg. Dat gaf weer andere bijkomende problemen, maar gelukkig is alles nu uitgezocht en opgelost. We missen echter nog steeds Salah én een huisarts in ons team.”

Helmert voegt nog toe: “Fijn dat de diensten op de Huisartsenpost (tot eind zomer 2024) verdeeld konden worden onder de huisartsen in Waterland. We hebben echt veel steun van HZW en de artsen uit de regio gehad.”

Interesse in de vacature?

Klik op de link voor de volledige vacature tekst. Voor meer informatie, kijk op de website: Huisartsenpraktijk Ridha

Deadline sollicitaties: 31-03-2024
Verwachte startdatum: 29-04-2024

Vacature Waarnemend Huisarts RIDHA

PDF bestand