Campagne 30dagengezonder

2 minuten

Gezond gedrag is het belangrijkste uitgangspunt van preventie. Maar wat voor de een makkelijk is, kan voor de ander moeilijk zijn. Daarom stimuleert de campagne 30dagengezonder iedereen om van 1 t/m 30 maart, een eigen gezonde uitdaging na te streven.

Of het nou gaat om een 10.000 stappen per dag, 30 dagen alcohol vrij, niet snoepen of geen werkmail meer lezen in de avond, als het maar aansluit bij dat wat iemand zelf wil veranderen.

De campagne is gebaseerd op het concept van Positieve Gezondheid en maakt het voor iedereen mogelijk om ondersteund te worden bij hun eigen gezondheidsuitdaging.

Patiënten en collega’s motiveren

Praktijken die zich aanmelden ontvangen een toolkit met materialen. Alle materiaal kun je ook op de website van 30dagengezonder downloaden. Bijvoorbeeld een narrowcasting-bestand voor schermen in de wachtruimte.

Aanmelden en volhouden

Aanmelden kan als persoon of als groep op www.30dagengezonder.nl. Deelnemers worden ondersteunt om zijn of haar uitdaging vol te houden door wekelijkse nieuwsbrieven, winacties, webinars en een Facebook-pagina vol met tips.

Wie zich aanmeldt, maakt kans op een Fitbit. Positieve noot: maar liefst 87% van de 8.000 deelnemers die vorig jaar meededen heeft het volgehouden en hield er een positieve ervaring aan over!

Vragen over 30dagengezonder?

Wil je meer informatie over deze actie? Neem dan contact op met Anne Kramer-van Deuren via avandeuren@ggdzw.nl.