Nieuwe VIPLive app en de uitfasering van de Calculus app

3 minuten

VIPLive heeft een volledig vernieuwde app welke gebruikt kan worden om te chatten met zorgverleners. De app maakt het mogelijk berichten te sturen als je niet in de gelegenheid bent om via je laptop of computer in te loggen. Vooral voor ambulante zorgverleners kan de VIPLive app een echte aanwinst zijn en het werkproces vergemakkelijken.

Bekijk hier hoe het voeren van gesprekken via de app werkt.

Ook kunnen thuismetingen worden doorgeven in de VIPLive app. Bij een patiëntbezoek kunnen gegevens zoals bloeddruk, de glucose-dagcurve en gewicht worden doorgegeven aan de juiste zorgverlener.

Voordelen van de nieuwe VIPLive app

De VIPLive app draait op nieuwe software die ervoor zorgt dat berichten sneller en makkelijk kunnen worden ingeladen.

In het gesprekkenoverzicht kan je direct zien of de patiënt deelnemer is van het gesprek of dat je alleen met andere zorgverleners praat.

Het delen van foto’s tijdens een consult is eenvoudig en wordt via een beveiligde fotobibliotheek gedaan. Foto’s die vanuit de VIPLive app worden gestuurd, worden veilig opgeslagen in de software en belanden niet in het geheugen van de telefoon.

De app lijkt op het VIPLive platform en is daardoor eenvoudig en intuïtief in gebruik.

De VIPLive app ziet er op al je apparaten (bijvoorbeeld je tablet en telefoon) hetzelfde uit.

Einde gebruik Calculus app

Om gebruik te kunnen blijven maken van de VIPLive app, moet je de nieuwste versie downloaden vanuit de Apple Store of de Android Store. De oude Calculus app zal namelijk binnenkort niet meer ondersteund worden en wordt afgesloten. Dit betekent dat maart 2024 de applicatie uitgeschakeld wordt.