Leontien heeft twee verschillende banen in de huisartsenzorg

4 minuten

Leontien Dorland is in 2004 begonnen als doktersassistent in een huisartsenpraktijk. Na een aantal jaar wilde ze wat anders.

“Ik wilde niet weg, want het is een hele leuke praktijk om te werken. Ik ben dus toen een combi gaan doen met werk op de Huisartsenpost. Dat bevalt enorm goed! Meer uitdaging!”

“Ik combineer al 12 ½ jaar werken op de Huisartsenpost met werken in een huisartsenpraktijk.”

Twee werkgevers. Hoe combineer je dat?

“In het begin werkte ik 4 dagen in de praktijk en daarnaast nog 2 diensten op de Huisartsenpost,” lacht Leontien. “Maar toen had ik nog geen kind. Nu werk ik 2 of 3 dagen in de praktijk en doe ik één dienst in de week. Het liefst draai ik een nachtdienst. Dit komt voor mij het beste uit met mijn thuissituatie.

Ik heb een 0-uren contract op de Huisartsenpost. Fijn want kun je je uren zelf indelen. Er is genoeg werk. Er zijn ook korte diensten zoals een pauze of tussendienst.

Soms denken mensen dat je met twee banen er niks aan over houdt. Dat klopt niet hoor!”

Verschil huisartsenpraktijk en Huisartsenpost

“Door het werk op de Huisartsenpost krijg je veel meer ervaring met spoed. Je Niet Pluis gevoel én je spoed-radar wordt versterkt.

Einde dienst is echt einde dienst op de post. Er is geen werk wat kan blijven liggen en de volgende dag opgepakt moet worden. Het is afgebakend werk. In de huisartsenpraktijk ben je als doktersassistent ook bezig bent met administratie en dus ook taken die ook de dag er na wellicht op je wachten.

Op de Huisartsenpost ken je de meeste patiënten niet. Je moet dus soms meer en anders vragen stellen.
De teams wisselen van samenstelling op de Huisartsenpost. Veel verschillende collega’s waar je wat van kunt leren.”

Scholingen

“Door de triage-opleiding heb ik veel meer inzicht gekregen waar je op moet letten en wat extra uit te vragen. De huisartsenpraktijk waar ik werk heeft hier zeker ook profijt van.
Daarnaast zijn er ook diverse verplichte nascholingen, waarvan je overigens de uren betaald krijgt. ”

Meer weten over belastingdienst en een tweede baan?

Vragen over het werken op de Huisartsenpost?

We hebben diverse vacatures. Het aantal uur per week is bespreekbaar. Wil je eerst ontdekken of de Huisartsenpost bij je past? Neem contact met ons op. Na een kennismakingsgesprek plannen we een aantal uur meelopen op de Huisartsenpost in. Dit kan zowel in Purmerend als in Zaandam.

Simone Swartsenburg

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.swartsenburg@hzwhuisartsenzorg.nl

Stèphanie Voorsluijs

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.voorsluijs@hzwhuisartsenzorg.nl