Leefstijlcoach Trudy aan het woord over GLI

3 minuten

Trudy Conijn is samen met Jim Gielen leefstijlcoach van het GLI-progamma COOL bij Fysiotherapie Verantwoord Bewegen.  

Bekijk alle GLI-aanbieders in de regio Zaanstreek Waterland op de GLI website (voor zorgprofessionals en deelnemers). Er zijn drie leefstijlprogramma’s in de regio: COOL, BeweegKuur en SLIMMER.   

“Het GLI-programma biedt een mooie interventie waarbij tegelijkertijd aan meerdere facetten wordt gewerkt.”

Wat vind je leuk aan je werk als leefstijlcoach?

“Het heeft veel raakvlakken met mijn werk als (sport)fysiotherapeut. Deelnemers kampen al heel lang met een te zwaar lijf. Ze komen er zelf niet uit en hebben begeleiding nodig in de brede zin van het woord. Het zetje de goede richting op, daar ben ik voor.

“Juist de verandering in het gedrag is bij de GLI enorm belangrijk! De knop moet om. Inzicht en kennis over hun oude gedrag en ombuigen naar nieuw (gezond) gedrag. Dat je bij deelnemers soms echt letterlijk het kwartje ziet vallen, dat is mooi! Vaak maken kleine dingen al enorme verschillen, denk hierbij aan iets meer dagelijkse beweging of andere keuzes in voeding. Gezond leven hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Maar je moet wel weten welke keuzes je moet maken.”  

Wat zijn de voordelen van het GLI-programma?

“Obesitas en overgewicht zijn een groot probleem. Het GLI-programma biedt een mooie interventie waarbij tegelijkertijd aan meerdere facetten wordt gewerkt.

Bewegen is een onderdeel van het programma, maar het is geen personal training. We werken onder andere samen met fitnesstrainers en de buurtsportcoach. We leggen de verbindingen.”  

Is er een wachtlijst?

“Op dit moment is er bij ons een korte wachtlijst, maar we hebben inmiddels opgeschaald. We kunnen in de komende maanden meer deelnemers laten starten met de GLI. We zijn blij met zoveel enthousiaste deelnemers.”

Meer weten over GLI?

Ageeth Nolet

Praktijk Coördinator 075-2010221 a.nolet@hzwhuisartsenzorg.nl

Bekijk alle GLI-aanbieders in de regio Zaanstreek Waterland op de GLI website (voor zorgprofessionals en deelnemers). Er zijn drie leefstijlprogramma’s in de regio: CooL, BeweegKuur en SLIMMER.

Let op: de wachttijd verschilt per GLI-aanbieder.