“Het GLI programma werkt door de kleine stapjes!”

3 minuten

Alicia Izeboud is diëtist en sinds kort ook leefstijlcoach bij DieetPlaneet in Purmerend.

Bij haar kunnen patiënten het GLI-programma BeweegKuur volgen. In januari start zij haar eerste groep.

“Interesse in leefstijl begon al tijdens mijn afstudeerstage.”

Waarom leefstijlcoach geworden?

“Tijdens mijn afstudeerstage heb ik meegeholpen aan Plants for Joints. Een leefstijl programma voor cliënten met (risico op) reumatoïde artritis en artrose van Reade.

Ik vind het leuk dat we als DieetPlaneet nu ook op leefstijl ingehaakt hebben. Het is meer dan alleen voeding.

Ik vind het leuk om in kleine stapjes, van verschillende kanten, de langdurige gedragsverandering en een betere leefstijl aanpakken. Hierdoor krijg je veel sneller resultaat én kun je veel verder komen.”

Alicia lacht en zegt direct dat resultaat niet alleen maar die kilo’s zijn. “Dat deelnemers zich beter in hun vel voelen is belangrijk. Men wordt zelfverzekerder! Dat is een mooi proces om te zien.”

Digitaal én fysiek

“We werken naast de gewone begeleiding ook met e-learnings. Het voordeel daarvan is dat het vertellen en uitleggen stuk al is gebeurd en je samen de diepte in kunt. Deze e-learnings hebben we zelf ontwikkeld.

In Utrecht heeft DieetPlaneet al veel ervaring met e-learnings. Het slaat verrassing wekkend goed aan. Deelnemers zijn hier erg tevreden over.”

Bewegen

We hebben een nauwe samenwerking met een fysiotherapeut en de Buurtsportcoach. Die laatste komt ook langs bij de groep om te vertellen wat de beweegmogelijkheden in de buurt zijn.           

Doordat de GLI in een groep wordt aangeboden, is er ook motivatie van mensen die met dezelfde problemen en uitdagingen kampen. Daardoor wordt er minder snel opgegeven. Je motiveert elkaar én er is veel begrip.“

Bekijk alle GLI-aanbieders in de regio Zaanstreek Waterland op de GLI website (voor zorgprofessionals en deelnemers). Er zijn drie leefstijlprogramma’s in de regio: CooL, BeweegKuur en SLIMMER.

Let op: de wachttijd verschilt per GLI-aanbieder.

Vragen over de GLI?

Ageeth Nolet

Praktijk Coördinator 075-2010221 a.nolet@hzwhuisartsenzorg.nl