Ga je mee Dromen Vangen?

4 minuten

Een theatervoorstelling over positieve gezondheid.

In de regio Zaanstreek Waterland is gekozen om met het gedachtengoed van Positieve Gezondheid te werken. Om dit gedachtengoed onder de aandacht te houden, organiseren wij scholingen, worden er berichten op onze website en nieuwsbrief geplaatst, én hebben wij een theatergroep uitgenodigd.

Uitnodiging voor een gratis avondje uit

Samen met de gemeente Purmerend, gemeente Zaanstad en Theater A la Carte organiseren we een inspirerende theatervoorstelling met herkenbare situaties uit de praktijk. Een gratis avondje uit voor de eerstelijns- en welzijnsprofessionals uit Zaanstreek Waterland die al werken met Positieve Gezondheid of zich daarin willen verdiepen.

De voorstelling “Dromen Vangen”

De voorstelling Dromen Vangen is naast een gezellig uitje vooral bedoeld om te inspireren en te verbinden. Wat gebeurt er precies als we als professionals gaan denken vanuit gezondheid in plaats van ziekte?

Op originele en hilarische wijze houden de acteurs ons een spiegel voor.

We kijken naar ‘zomaar een dag’ uit het leven van een patiënte met rugpijn. We zien ook de wat onhandige pogingen tot het voeren van een écht gesprek.

Tussen de scènes door wordt het publiek actief aan het denken gezet. Hoe doe je dat eigenlijk, goed luisteren naar wat een ander echt belangrijk vindt? Dromen Vangen inspireert en ontroert, maar laat vooral zien waar gezondheid nu echt om draait. Natuurlijk wordt er ook gelachen, want lachen is per slot van rekening het beste medicijn.

Juist de herkenbaarheid maakt de voorstelling toegankelijk. De rode draad is inspireren, het samen doen en lachen!

Na de voorstelling kunnen de echte verbindingen gelegd worden tijdens een afsluitende netwerkborrel.

Kom je ook?

De voorstelling wordt op twee locaties opgevoerd en is gratis voor eerstelijns zorgverleners uit het werkgebied van HZW. Ook welzijnsmedewerkers uit Zaanstreek en Waterland kunnen zich gratis aanmelden. Aanmelden kan via onderstaande link.

Vragen?

Neem contact met Ageeth Nolet op als je vragen over deze theatervoorstelling of over Positieve Gezondheid.

Ageeth Nolet

Projectcoördinator Positieve Gezondheid 075-2010221 a.nolet@hzwhuisartsenzorg.nl