DUO & Compagnonsdagen groots succes!

4 minuten

We hebben er met z’n allen lang op moeten wachten en waren er hard aan toe: elkaar fysiek ontmoeten tijdens de DUO & Compagnonsdagen (18 t/m 20 mei). In totaal hebben 115 huisartsen en specialisten uit West Friesland en Waterland (hernieuwd) kennisgemaakt met elkaar in NH de Leeuwenhorst.

“Heel verbindend en nuttig!”

Nielske M. Weggelaar, kinderarts Dijklander Ziekenhuis

Kennis maken

Het programma bood vol op de gelegenheid om kennis met elkaar te maken. In kleine groepjes tijdens break-outsessies, maar ook informeler tijdens de feestavond. Juist die combinatie slaat aan.

Sanne Schmidt, huisarts: “Naast de leuke onderwerpen van de nascholing vond ik het vooral erg leuk om collega huisartsen en specialisten te ontmoeten. Zowel overdag als ‘s avonds met een biertje op de dansvloer.”

“Het leukste vond ik dat ik nu eens mijn mede-medisch specialisten op een leuke informele manier heb ontmoet en gesproken,” beaamt Nielske M. Weggelaar, kinderarts Dijklander Ziekenhuis.

Tijdens de gezamenlijk middag waren zowel specialisten als huisartsen uit Waterland en West-Friesland aanwezig. Filosoof Menno de Bree hield met ironie de aanwezigen een spiegel voor in zijn betoog over samenwerking  en waarom dit ‘nooit lukt’.

Huisarts Maarten Dekker verhelderde samen met een taalambassadeur de relatie tussen gezondheidsvaardigheden en laaggeletterdheid, de impact van chronische stress en gaf tips over de herkenbaarheid van laaggeletterdheid via casuïstiek.

“Topsfeer om met elkaar te spreken voor samenwerking”

Reactie evaluatieformulier

In gesprek met elkaar

Huisarts Arjen de Jager vond het een ongedwongen en ontspannen sfeer. “Ik bespeurde een sterke motivatie bij specialisten en huisartsen om met elkaar in contact en in gesprek te zijn, met name over de actuele zorgelijke ontwikkelingen in de zorg. De huisartsenzorg in het bijzonder.

Verrassend genoeg gaf mij dit een gevoel van saamhorigheid!

Saamhorigheid die we hard nodig hebben om de gezondheidszorg werk- en leefbaar te houden.”

Geslaagde bijeenkomst

De sprekers kregen alleen een goed/zeer goed op het enquêteformulier. Ook de feestavond scoorde een goed.

Meer weten of alvast een tip voor 2023?

Donderdag 2 en Vrijdag 3 november zijn de volgende DUO dagen gepland.

Marieke Kat

Directie- en bestuurssecretaresse 075-2010221 m.kat@hzwhuisartsenzorg.nl