Webinar U-prevent

In samenwerking met Stichting Langerhans organiseren we op 18 april 2024 een webinar over de U-prevent calculatoren.

Het is op dit moment niet mogelijk om je online in te schrijven voor deze cursus/bijeenkomst. Neem contact met ons op.

Programma

Een spreekuur zonder klachten maar wel met risico’s: Risico-inschatting en risicocommunicatie met onze standaarden en U-prevent.

Niet iedereen met diabetes, CVRM of chronische nierschade loopt evenveel risico in de toekomst. Daarvoor kunnen we risicotabellen gebruiken, maar ook een website als U-prevent. Maar hoe gebruiken we deze instrumenten in de dagelijkse praktijk? En wat als iemand in het groen uitkomt in de risicotabel, maar bij U-prevent toch een lage vaatziektevrije levensverwachting?

Tijdens deze 2 uur durende online Thema-avond 2024 gaan we aan de hand casuïstiek door drie belangrijke NHG-standaarden (DM2, CVRM en CNS) en de nieuwe richtlijn obesitas. Hierbij gaan we ook in op de inzet van U-prevent zodat u de volgende dag deze lastige zaken makkelijker kan uitleggen aan de patiënt. En zoals u gewend bent van Langerhans, is alles interactief en kunt u al uw vragen stellen.

Docenten

Suzanne Bakker | kaderarts diabetes

Bianca Raijmakers | diabetesverpleegkundige

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Check altijd je spambox. Geen bevestiging betekent dat de inschrijving niet gelukt is. Probeer het opnieuw of neem contact op met de scholingscoördinator HZW

Accreditatie

Wordt aangevraagd voor huisartsen, poh’s (NVvPO) en verpleegkundigen (V&VN, VSR)