Diagnostiek rondom dementie

Nieuwe data!

Dit betreft een gratis cursus/bijeenkomst Inschrijven

Programma

In deze scholing zullen wij de focus leggen op het stellen van de diagnose dementie. Dit lijkt soms erg ingewikkeld maar valt in de praktijk reuze mee. Vragen die kunnen ontstaan zijn: hoe ga je als huisarts om met het diagnosticeren van dementie en wanneer wordt er verwezen naar de tweede lijn? Welke type dementie zijn er en hoe kan de POH Ouderen worden ingezet?

De huisarts kan in veel gevallen de diagnose zelf stellen, zodat een verwijzing naar de tweede lijn geen vanzelfsprekendheid hoeft te zijn. Door het stellen van een tijdige en accurate diagnose wordt in elk geval uitgesloten dat er onderliggend een ander ziektebeeld is dat kan worden behandeld. Het voordeel is dat ziektediagnostiek en zorgdiagnostiek geïntegreerd dicht bij huis kunnen plaatsvinden en de huisarts de regie blijft voeren.

In deze scholing zullen wij aan de hand van een casus de verschillende werkwijzen, verwijsmogelijkheden en rollen bespreken. Ook zal de NHG standaard dementie uitgebreid aan bod komen en is er ruimte voor veel interactie met de cursisten.

Sprekers

  • Frank Broekema | Kaderarts ouderenzorg
  • Annemieke Glas | specialist ouderengeneeskunde Waterland Zorgcirkel

Aanmelden

Gratis voor alle zorgverleners uit de regio Zaanstreek en Waterland

  • Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Check altijd je spambox. Geen bevestiging betekent dat de inschrijving niet gelukt is. Probeer het opnieuw of neem contact op met de scholingscoördinator HZW.
  • Bij inschrijving ga je akkoord met de algemene voorwaarden van HZW. Kun je de scholing toch niet bijwonen? Kosteloos annuleren kan tot 5 werkdagen voor de scholing via scholingen@hzwhuisartsenzorg.nl.

We starten de avond om 17.30 uur met een buffet.

Accreditatie

2 punten voor poh’s (V&VN) en huisartsen

Inschrijven voor deze cursus/bijeenkomst

Je ontvangt een bevestiging in je mailbox, heb je deze niet ontvangen, controleer je spam box.

Inschrijven
Dit betreft een gratis cursus/bijeenkomst
Locatie van de cursus Kantoor HZW, Mercuriusweg 5, Wormer
Datum en tijd Dinsdag 21 mei • 18:00 - 20:30 Woensdag 22 mei • 18:00 - 20:30