Vacature Wijkcoördinator Eerstelijnszorg regio Zaanstreek (24-28 uur)

Als wijkcoördinator ondersteun je huisartsenpraktijken met het vormen van wijknetwerken. Je verbindt en ondersteunt.

Droom jij van een baan waarbij je huisartsen en huisartsenpraktijken ondersteunt en verbindt met lokale zorg- en welzijnsorganisaties in de eerstelijnszorg? Voor ons enthousiaste team zoeken wij een gedreven en daadkrachtige collega die als wijkcoördinator onze organisatie komt versterken.

Wat houdt de vacature Wijkcoördinator Eerstelijnszorg in?

Als wijkcoördinator ondersteun je huisartsenpraktijken met het vormen van wijknetwerken. Je verbindt daarvoor verschillende lokale zorgverleners, de wijkpartijen in de eerstelijnszorg, het sociaal domein en informele zorg met elkaar. Hierdoor draag je bij aan de verbetering van de zorg van patiënten en inwoners van de wijk.

Wat ga je doen?

 • Je brengt de lokale zorg en welzijnsorganisaties in kaart. De juiste partijen worden door jou bij elkaar gebracht. Je onderhoudt een goed en actueel netwerk ter ondersteuning van de huisartsenpraktijken in een bepaalde wijk of werkgebied. Gezamenlijk geef je vorm aan wijkgericht samenwerken en aan een sterke, duurzame verbinding tussen praktijk, wijk en regio.
 • De lokale zorg en welzijnsorganisaties worden door jou ondersteunt bij de communicatie en samenwerking. Je maakt samenwerkingsafspraken en stemt processen af waar nodig.
 • Je kijkt wat nodig is voor de samenwerking, zoals het initiëren en delen van juiste informatievoorziening. Je bereidt bijeenkomsten (of andere inspirerende uitwisselingsvormen) voor en stemt deze af met de huisartsenpraktijken.
 • Samen werken staat centraal. Je werkt samen met diverse partijen en neemt deel aan overleg in een wijk en/of projecten ter verbetering van de zorg/ondersteuning. Je werkt samen met HZW collega’s op (zorg)thema’s om de huisartsenpraktijken te ondersteunen bij de regionale ontwikkelingen.
 • Je signaleert aandachtspunten en behoeftes bij huisartsenpraktijken en koppelt deze terug in de organisatie. Je denkt mee aan mogelijke oplossingen ten behoeve van de zorg.

Wie ben jij?

 • HBO-werk/denkniveau met relevante werkervaring en brede kennis van de eerstelijns gezondheidszorg;
 • Een netwerker en verbinder. Je hebt daarbij een luisterend oor en het vermogen om in te kunnen spelen op verschillen in wensen en belangen binnen en buiten de wijk;
 • Hands-on mentaliteit, je neemt initiatief en bent daadkrachtig;
 • (Enige) ervaring met projectmatig werken,
 • Communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk);
 • Zelfstandig werken binnen een team.

Wie zijn wij?

Wij organiseren en faciliteren de huisartsenposten in Zaandam en Purmerend. De huisartsenposten zijn geopend in de nacht-, avond- en weekenduren voor dringende klachten die niet kunnen wachten totdat de eigen huisarts weer aanwezig is.

Daarnaast werken wij voor huisartsenpraktijken in de regio Zaanstreek en Waterland, middels het verzorgen van (na)scholing en bijeenkomsten, projecten en zorginnovaties voor huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners en het verlenen en organiseren van ketenzorg voor chronische aandoeningen. Wij ondersteunen samenwerkingen met huisartsen/huisartsenpraktijken en overige eerste- en tweedelijnszorg organisaties en de verschillende domeinen (sociaal domein en gemeente).

Onze kernwaarden zijn: samenwerken, optimisme en ontwikkeling

Wij hebben elkaar nodig om onze doelen te bereiken. Daarbij ontwikkelen onszelf en onze organisatie continu door scholing, training en ervaringen om onszelf, onze organisatie en de huisartsenzorg te versterken. En bovenal motiveren, inspireren en stimuleren we elkaar hierin.

We werken nauw samen met aangesloten huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorgorganisatie, gemeentes. Ons aandachtsgebied telt ongeveer 330.000 inwoners in de regio, 2 huisartsenposten, 134 praktijk houdende huisartsen en 95 huisartsenpraktijken.

Wat bieden wij?

 • Een leuke baan voor 24-28 uur per week
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Huisartsenzorg schaal 8 ( € 3.602 – € 4.714) op basis van een 38-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast 8,33 % eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag
 • In eerste instantie een dienstverband voor bepaalde tijd van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Flexibiliteit en mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken
 • Veel ruimte voor initiatief en creativiteit
 • Werken met leuke en gedreven collega’s die hart hebben voor de doelgroep en voor elkaar
 • Werktijden in overleg

Solliciteer nu naar deze verbindende baan als wijkcoördinator!

Spreekt de baan je aan? Stuur je sollicitatie met CV naar ons.

Annet Butter-Duits

HR-adviseur 075-2010221 solliciteren@hzwhuisartsenzorg.nl

Meer informatie?

Lijkt het je leuk, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Annet Butter-Duits.

Annet Butter-Duits

HR-adviseur 075-2010221 solliciteren@hzwhuisartsenzorg.nl