Vacature Medisch Secretaresse Huisartsenpost locatie Zaandam

Op dit moment hebben we al heel veel reacties op onderstaande vacature. Deze vacature is daarom tijdelijk gesloten. We hebben nog wel een vacature voor triagist (in opleiding)!

Werken op de Huisartsenpost is heel divers!

Je krijgt te maken met allerlei soorten mensen en situaties als medisch secretaresse. Aan de telefoon én aan de balie. Van een ongeruste jonge moeder, een voetballertje met een zere enkel tot aan een jonge man met een klusongelukje en een vrouw met pijn op de borst. Daarnaast heb je contact met de triagisten, huisartsen, kortelijns verpleegkundige van de Huisartsenpost en werk je nauw samen met de medewerkers van de Spoedeisende Hulp.

Wij zoeken medisch secretaressen (aantal uren/diensten zijn bespreekbaar) voor de Huisartsenpost locatie Zaandam. Solliciteer nu op deze leuke vacature!

Wat doe je zoal als medisch secretaresse?

Je bent verantwoordelijk voor de eerste opvang en inschrijving van patiënten en hun familie/vrienden. Van iedere patiënt registreer je de benodigde patiëntgegevens. Daarnaast houd  je toezicht op de wachtkamer, brengt patiënten op de hoogte van de wachttijd en let je op eventueel veranderende urgentie. Indien nodig vraag je medicatie en/of medische gegevens op bij apotheek of ziekenhuizen.

Wie ben jij en wat neem je mee?

 • minimaal MBO-4 diploma van een relevante opleiding;
 • bezit goede computervaardigheden. Kennis van Topicus HAP Spoed EPD, HIX, de acute kaart en een goede klinische blik is een pré, maar geen must.
 • enthousiasme om jezelf te blijven bijscholen;
 • bent gastvrij en cliëntgericht, je hebt altijd een vriendelijk woord voor de patiënten aan jouw balie;
 • kunt zelfstandig functioneren en omgaan met wisselende (stressvolle) situaties;
 • hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • werkt graag in teamverband,
 • vind het leuk om onregelmatige diensten te draaien.

Wie zijn wij?

Onze eerstelijnszorg-organisatie organiseert en faciliteert de Huisartsenposten in Zaandam en Purmerend. De huisartsenposten zijn geopend in de nacht-, avond- en weekenduren voor dringende klachten die niet kunnen wachten totdat de eigen huisarts weer aanwezig is, en werken nauw samen met de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis.

Daarnaast werken wij voor huisartsenpraktijken in de regio Zaanstreek en Waterland, middels het verzorgen van (na)scholing en bijeenkomsten, projecten en zorginnovaties  voor huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners en het verlenen en organiseren van ketenzorg voor chronische aandoeningen. Wij ondersteunen samenwerkingen met huisartsen/huisartsenpraktijken en overige eerste- en tweedelijnszorg organisaties en de verschillende domeinen (sociaal domein en gemeente).

Onze kernwaarden zijn: samen, optimisme en ontwikkeling

Wij hebben elkaar nodig om onze doelen te bereiken. Daarbij ontwikkelen onszelf en onze organisatie continu door scholing, training en ervaringen om onszelf, onze organisatie en de huisartsenzorg te versterken. En bovenal motiveren, inspireren en stimuleren we elkaar hierin.

We werken nauw samen met aangesloten huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorgorganisatie, gemeentes. Ons aandachtsgebied telt ongeveer 330.000 inwoners in de regio, 2 huisartsenposten, 134 praktijk houdende huisartsen en 95 huisartsenpraktijken.

Wat bieden wij jou als medisch secretaresse?

 • Een goed salaris conform schaal 4 CAO Huisartsenzorg (€2.179-€ 3.057). Hierbij werk je minder voor meer salaris, door de onregelmatigheidstoeslag (ORT) die je krijgt;
  Maandag t/m vrijdag:
  18.00-24.00 uur: 30% ORT
  24.00-08.00 uur: 50% ORT
  Vrijdag 24.00 – maandag 08.00 50% m.u.v. zondag 00.00 – 08.00 uur: 60% ORT
  Aanvullende feestdagen ORT 60%
 • Goede arbeidsvoorwaarden zoals o.a. een pensioenregeling bij PFZW, reiskostenvergoeding en een fietsplan.
 • Contracturen van 8 tot 16 uur gemiddeld per week.
 • Scholing en je zelf verder ontwikkelen vinden wij erg belangrijk.
 • Gezellige en leuke collega’s! Soms moet je misschien even stoom afblazen na een gesprek of een traantje wegpinken tijdens je werk. Er is altijd een collega met een luisterend oor.

Wil je meer weten over onze organisatie, check dan onze website www.hzwhuisartsenzorg.nl en www.huisartsenposten.nl

Wil je eerst ontdekken of de Huisartsenpost bij je past?

Neem contact met ons op en we plannen een aantal uur meelopen op de Huisartsenpost in. Dit kan zowel in Purmerend als in Zaandam. Of lees meer over het werk in het interview met medisch secretaresse Liesbeth van Dijk.

Solliciteren

Voor meer informatie over de vacature medisch secretaresse kun je contact opnemen met onze managers Spoedzorg.

Simone Swartsenburg

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.swartsenburg@hzwhuisartsenzorg.nl

Stèphanie Voorsluijs

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.voorsluijs@hzwhuisartsenzorg.nl

Spreekt de functie je aan? Stuur dan je sollicitatie, voorzien van C.V. ter attentie van Annet Butter naar solliciteren@hzwhuisartsenzorg.nl.

Annet Butter-Duits

HR-adviseur 075-2010221 solliciteren@hzwhuisartsenzorg.nl

Wij hebben de zorgvuldige overweging gemaakt de werving en selectie zelf te doen. Eventuele voorstellen van wervings- en selectiebureaus worden derhalve niet in behandeling genomen. Verdere acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.