Vacature Kortelijn Verpleegkundige (niet aan bed) op de Huisartsenpost (±8 uur/week)

Werken op de Huisartsenpost is heel afwisselend. Je krijgt te maken met een verscheidenheid aan mensen en situaties. Van een ongeruste jonge moeder met een voetballertje met een hoofdwond tot aan een jonge man met een klusongelukje en een vrouw met pijn aan de enkel. Daarnaast heb je contact met de triagisten, huisartsen, medisch secretaresses en baliemedewerkers van de Huisartsenpost en werk je nauw samen met de medewerkers van de Spoedeisende Hulp van het Zaans Medisch Centrum in Zaandam of het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend.

Droom jij van een baan waarin je jezelf kan ontwikkelen en bijdraagt aan goede huisartsenzorg in de regio? Wij zoeken een Kortelijn Verpleegkundige voor 8 uur per week op de Huisartsenpost.

Wat doe je zoal als Kortelijn Verpleegkundige?

Jij krijgt de patiënten op de spoedpost met veel voorkomende, laag urgente klachten, zoals vermoeden van een kneuzing of breuk, brand-, schaaf- en snijwonden, een bloedneus of wonden die gelijmd of gehecht kunnen worden. Na het bepalen van de waarschijnlijke diagnose, behandel jij de klacht en/of verstrek je zo nodig informatie, advies en voorlichting. Afstemming over de behandeling kan altijd met de dienstdoende huisarts. Ook het voorstellen van medicatie in overleg met de huisarts en de afstemming indien nodig met andere zorgverleners valt onder jouw verantwoordelijkheid. Na afloop van het consult zorg je dat de administratieve afhandeling van dat bezoek goed wordt verwerkt.

Wie ben jij en wat neem je mee?

 • Een HBO- werk en denkniveau
 • Een ervaren (SEH) verpleegkundige in het bezit van een BIG-registratie
 • Recente werkervaring op de Spoedeisende Hulp of vergelijkbaar
 • Flexibiliteit, zelfstandigheid en vermogen om je eigen professionele grenzen goed in te schatten
 • Analytisch, vakbekwaamheid en een goede klinische blik
 • Kunt goed luisteren en bent hulpvaardig, empathisch en tactvol
 • Goede computervaardigheden, waarbij kennis van VIPLive Spoed EPD, een pré maar geen must is
 • Enthousiasme om jezelf te blijven bijscholen
 • Omgaan met wisselende (stressvolle) situaties
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
 • Enthousiasme om onregelmatige diensten te draaien (avond- en weekend (dag- en avond)diensten)

Wie zijn wij?

Onze eerstelijnszorg-organisatie organiseert en faciliteert de huisartsenposten in Zaandam en Purmerend. De huisartsenposten zijn geopend in de nacht-, avond- en weekenduren voor dringende klachten die niet kunnen wachten totdat de eigen huisarts weer aanwezig is, en werken nauw samen met de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis. Daarnaast werken wij voor huisartsenpraktijken in de regio Zaanstreek en Waterland, middels het verzorgen van (na)scholing en bijeenkomsten, projecten en zorginnovaties  voor huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners en het verlenen en organiseren van ketenzorg voor chronische aandoeningen. Wij ondersteunen samenwerkingen met huisartsen/huisartsenpraktijken en overige eerste- en tweedelijnszorg organisaties en de verschillende domeinen (sociaal domein en gemeente).

Onze kernwaarden zijn: samenwerken, optimisme en ontwikkeling

Wij hebben elkaar nodig om onze doelen te bereiken. Daarbij ontwikkelen onszelf en onze organisatie continue door scholing, training en ervaringen om onszelf, onze organisatie en de huisartsenzorg te versterken. En bovenal motiveren, inspireren en stimuleren we elkaar hierin.

We werken nauw samen met aangesloten huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuisorganisatie, gemeentes. Ons aandachtsgebied telt ongeveer 330.000 inwoners in de regio, 2 huisartsenposten, 134 praktijk houdende huisartsen en 95 huisartsenpraktijken.

Wat bieden wij?

 • Salaris conform schaal 8 CAO Huisartsenzorg (€ 3331 – € 4380). Hierbij werk je minder voor meer salaris, door de onregelmatigheidstoeslag (ORT) die je krijgt;
  Maandag t/m vrijdag 18.00-24.00 uur: 30% ORT
  Vrijdag 24.00 – maandag 08.00 50%
  Je werkt als KLV geen nachtdiensten, maar wel door de weeks een avonddienst en in het weekend een dag- of avonddienst.
  Aanvullende feestdagen ORT 60%
 • Goede arbeidsvoorwaarden zoals o.a. eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld 8%, een pensioenregeling bij PFZW, reiskostenvergoeding en een fietsplan.
 • Contracturen van 8 uur gemiddeld per week.
 • Scholing en je zelf verder ontwikkelen vinden wij erg belangrijk.
 • Gezellige en leuke collega’s!

Wil je solliciteren?

Na een kennismakingsgesprek kan er een aantal uur worden meegelopen op de Huisartsenpost om kennis te maken met het werk en onze collega’s van de spoedzorg. Op die manier krijg je een goed beeld van de functie en je nieuwe collega’s.

Stuur je CV en motivatie naar Annet Butter-Duits.

Annet Butter-Duits

HR-adviseur 075-2010221 solliciteren@hzwhuisartsenzorg.nl

Meer informatie?

Lijkt het je leuk, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Annet Butter-Duits.

Annet Butter-Duits

HR-adviseur 075-2010221 solliciteren@hzwhuisartsenzorg.nlWij hebben de zorgvuldige overweging gemaakt de werving en selectie zelf te doen. Eventuele voorstellen van wervings- en selectiebureaus worden derhalve niet in behandeling genomen. Verdere acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.