Vacature HR Adviseur (24-32 uur)

Droom jij van een baan waarbij je bijdraagt aan het ondersteunen van de eerstelijnszorg in de regio Zaanstreek Waterland? Als HR Adviseur Eerstelijnszorg adviseer en ondersteun je HZW over zaken als personeels- en organisatieontwikkeling binnen de toekomstbestendige huisartsenzorg. Je creëert en onderhoudt de aansluiting met en tussen de stakeholders in de regio.

Wat houdt de functie in?

Naast de HR-adviseur die het interne personeelsbeleid beheert zijn we op zoek naar een HR-adviseur die de (externe, landelijke en regionale) contacten kan onderhouden en huisartsenpraktijken kan ondersteunen op het gebied van HR/personeelsbeleid en hen verder kan helpen bij het professionaliseren van HR.

Dit doe je door:

 • Je onderhoudt proactief contacten met regionale en landelijke organisaties (InEen, SIGRA, LHV, SSFH) en landelijke zorggroepen om ontwikkelingen op gebied van HR in de eerstelijnszorg te volgen, te delen of te initiëren.
 • In overleg met praktijkhouders en/of praktijkmanagers inventariseer je de ontwikkelbehoefte en stel je gemeenschappelijk HR-beleid en –doelstellingen op.
 • Je initieert praktijkgerichte HR-projecten of wanneer dit breder gedeelde ontwikkelingen zijn, projecten voor en door de regio.
 • Je ondersteunt huisartsenpraktijken op gebied van werving/vacaturestelling, ziekteverzuim, uitvoer van audits, aanbieden van stageplaatsen etc.
 • Je volgt de ontwikkelingen op HR-gebied, de geldende CAO en wetgeving voor personeelsbeleid en zorgt dat deze op de juiste wijze worden toegepast.
 • Je adviseert en faciliteert gevraagd en ongevraagd Directie op gebied van de ontwikkeling en uitvoer van het externe HR-beleid en organisatieontwikkeling.
 • Je vervangt collega’s bij afwezigheid op het gebied van de primaire HR-processen.

Je maakt deel uit van het team Interne Organisatie en valt hiërarchisch onder de Directie en functioneel onder de Manager Interne Organisatie.

Wat vragen wij van je?

 • Relevante, afgeronde Hbo-opleiding.
 • Minimaal 2-4 jaar werkervaring in vergelijkbare functie(s).
 • Bekendheid met de organisatie van de eerstelijns zorg en huisartsenzorg in het bijzonder is een pré.
 • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift en in staat om intern en extern goede contacten te onderhouden.
 • Je kunt goed plannen en organiseren.
 • Je bent tactvol, resultaatgericht, zelfstandig, betrokken en flexibel.

Wie zijn wij?

Voor de huisartsenpraktijken in de regio Zaanstreek en Waterland verlenen en organiseren wij de ketenzorg voor chronische aandoeningen en verzorgen wij (na)scholingen en bijeenkomsten, projecten en zorginnovaties voor huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners.

Daarnaast organiseren en faciliteren wij de Huisartsen Spoedpost in Zaandam en Purmerend. De Huisartsen Spoedpost is geopend in de nacht-, avond- en weekenduren voor dringende klachten die niet kunnen wachten totdat de eigen huisarts weer aanwezig is.

We werken nauw samen met aangesloten huisartsenpraktijken, apothekers, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuisorganisaties, gemeentes. Ons aandachtsgebied telt ongeveer 330.000 inwoners in de regio, 2 Huisartsen Spoedposten, 134 praktijkhoudende huisartsen en 95 huisartsenpraktijken.

Onze kernwaarden: samenwerken, optimisme en ontwikkeling

Wij hebben elkaar nodig om onze doelen te bereiken. Wij ontwikkelen onszelf en onze organisatie continue door scholing, training en ervaringen om onszelf, onze organisatie en de huisartsenzorg te versterken. En bovenal motiveren, inspireren en stimuleren we elkaar hierin.

Wat bieden wij?

 • Contract voor 24-32 uur/week. In eerste instantie een dienstverband voor bepaalde tijd van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Huisartsenzorg schaal 8-9 (€ 3.783 – € 5.463) op basis van een 38-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag.
 • Flexibiliteit en mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken.
 • Veel ruimte voor initiatief en creativiteit.
 • Werken met leuke en gedreven collega’s die hart hebben voor de doelgroep en voor elkaar.
 • Werkdagen in overleg.

Solliciteer nu

Stuur je CV en motivatie ter attentie van Marjolein Boots, Manager Interne Organisatie: solliciteren@hzwhuisartsenzorg.nl.

Meer informatie?

Lijkt het je leuk, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact met ons op.

Marjolein Boots

Manager Interne Organisatie 075-2010221 m.boots@hzwhuisartsenzorg.nl

Wij hebben de zorgvuldige overweging gemaakt de werving en selectie zelf te doen. Eventuele voorstellen van wervings- en selectiebureaus worden derhalve niet in behandeling genomen. Verdere acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.