Vacature Wijkcoördinator gemeente Waterland – Edam/Volendam (fulltime/parttime)

Vind jij het leuk om een verbindende schakel te zijn? Solliciteer nu op deze leuke baan.

Ter uitbreiding van ons enthousiaste team zoeken wij een gedreven en daadkrachtige collega die als wijkcoördinator onze organisatie komt versterken. Je gaat deel uitmaken van een overkoepelende en groeiende eerstelijnszorgorganisatie in de regio Zaanstreek Waterland en gaat samenwerken met een 30-tal collega’s.

Wat houdt deze functie in?

Als wijkcoördinator ondersteun je huisartsenpraktijken door te zorgen voor wijknetwerken. Je verbindt daarvoor verschillende lokale zorgverleners, de wijkpartijen in de eerstelijnszorg, het sociaal domein en informele zorg met elkaar. Hierdoor draag je bij aan de verbetering van de persoonsgerichte zorg van patiënten en inwoners van de wijk.

Wat ga je zoal doen?

 • Je brengt de lokale zorg en welzijnsorganisaties in kaart, brengt de juiste partijen bij elkaar en onderhoudt een goed en actueel netwerk ter ondersteuning van de huisartsenpraktijken in een bepaalde wijk of werkgebied. Gezamenlijk geef je vorm aan wijkgericht samenwerken en aan een sterke, duurzame verbinding tussen praktijk, wijk en regio.
 • Je ondersteunt de partijen bij de communicatie en samenwerking, maakt samenwerkingsafspraken en stemt processen af waar nodig.
 • Bijeenkomsten (of andere inspirerende uitwisselingsvormen) bereidt jij voor, en stem je af met de huisartsenpraktijken.
 • Verder kijk je wat nodig is voor de samenwerking zoals het initiëren en delen van juiste informatievoorziening.
 • Je werkt enthousiast samen met diverse partijen en neemt deel aan mogelijke wijk overleggen en/of projecten ter verbetering van de persoonsgerichte zorg/ondersteuning voor patiënt en inwoner.
 • Daarnaast werk je samen met andere collega’s op zorgthema’s om de huisartsenpraktijken te ondersteunen bij de regionale ontwikkelingen.
 • Ook signaleer je aandachtspunten en behoeftes bij huisartsenpraktijken en koppel je deze terug binnen onze organisatie. Je denkt daarbij mee aan mogelijke oplossingen ten behoeve van de zorg.

Wie ben jij?

 • HBO-werk/denkniveau met relevante werkervaring en brede kennis van de eerstelijns gezondheidszorg;
 • Een uitstekende netwerker en verbinder. Je hebt daarbij een goed luisterend oor en het vermogen om in te kunnen spelen op verschillen in wensen en belangen binnen en buiten de wijk;
 • Hands-on mentaliteit, je neemt als vanzelfsprekend initiatief en bent daadkrachtig;
 • (Enige) ervaring met projectmatig werken,
 • Communicatief sterk (mondeling en schriftelijk);
 • Zelfstandig werken binnen een team.

Wie zijn wij?

Onze eerstelijnszorg-organisatie organiseert en faciliteert de huisartsenposten in Zaandam en Purmerend. De huisartsenposten zijn geopend in de nacht-, avond- en weekenduren voor dringende klachten die niet kunnen wachten totdat de eigen huisarts weer aanwezig is. Daarnaast werken wij voor huisartsenpraktijken in de regio Zaanstreek en Waterland. Een onderdeel van onze dienstverlening is bijvoorbeeld het verzorgen van (na)scholing en bijeenkomsten voor huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners die betrokken zijn bij zorgverlening in de regio. Tevens verlenen en organiseren wij de ketenzorg voor chronische aandoeningen zoals diabetes, COPD, hart- en vaatziekten (CVRM) en Ouderenzorg. Ook ondersteunen wij samenwerkingen met huisartsenpraktijken en overige eerste- en tweedelijnszorg organisaties en de verschillende domeinen (sociaal domein en gemeente). Wij stimuleren en initiëren scholingen, projecten en zorginnovaties.

SAMEN is één van onze kernwaarden: we werken nauw samen met aangesloten huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuisorganisatie, gemeentes. Ons aandachtsgebied telt ongeveer 330.000 inwoners in de regio, 2 huisartsenposten, 134 praktijk houdende huisartsen en 95 huisartsenpraktijken.

Door ons team wordt er continu gewerkt aan de doorontwikkeling van ketenzorg, zorgverbetering en ondersteuning van huisartsenposten, huisartsen en huisartsenpraktijken.

Wat bieden wij?

 • Fulltime/parttime functie
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Huisartsenzorg schaal 8 (€ 3.350 – € 4.385) op basis van een 38-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast 6,5 % eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
 • In eerste instantie een dienstverband voor bepaalde tijd van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Flexibiliteit en mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken;
 • Veel ruimte voor initiatief en creativiteit;
 • Werken met leuke en gedreven collega’s die hart hebben voor de doelgroep en voor elkaar;
 • Werktijden in overleg.

Wil je solliciteren?

Reageer dan nu met je CV en motivatie via de mail, ter attentie van Annet Butter-Duits: a.butter@hzwhuisartsenzorg.nl.

Annet Butter-Duits

HR-adviseur 075-2010221 solliciteren@hzwhuisartsenzorg.nl

Meer informatie?

Lijkt het je leuk, maar heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Floor Groot: f.groot@hzwhuisartsenzorg.nl.

Floor Groot

Coördinator Wijkgericht werken 06-27148822 f.groot@hzwhuisartsenzorg.nl

Wij hebben de zorgvuldige overweging gemaakt de werving en selectie zelf te doen. Eventuele voorstellen van wervings- en selectiebureaus worden derhalve niet in behandeling genomen. Verdere acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.