Organisatie & Infrastructuur gelden (O&I) 

Als u inwoner bent van Zaanstreek Waterland dan heeft u op het overzicht van uw zorgverzekeraar een klein bedrag staan. Waar dit tarief voor is leggen we hieronder uit.

Ketenzorg

Patiënten met een chronische ziekte hebben vaak meer zorg nodig. Hierbij kunnen meerdere zorgverleners betrokken zijn zoals de huisarts, maar ook bijvoorbeeld een praktijkondersteuner (POH) of diëtist.

Bij ketenzorg werken alle betrokken zorgverleners nauw samen. Dit zorgt voor meer samenwerking, meer afstemming en minder fouten.

Kostenoverzicht zorgverzekeraar

Inwoners uit de regio Zaanstreek Waterland zien op het kostenoverzicht van hun verzekeraar het woord ketenzorg, O & I of HZW SEZ met daarbij een klein bedrag. Het verschilt per zorgverzekeraar wat er als omschrijving staat op de declaratie.

Alle kleine bedragen bij elkaar zorgen er voor dat we de ketenzorg optimaal kunnen inzetten.    

Belangrijk

  • Dit bedrag heeft geen gevolgen voor uw eigen risico. Zie voor meer informatie over eigen risico de website van de rijksoverheid.

Het kost u geen geld. Het bedrag wordt volledig door uw zorgverzekeraar vergoed. U hoeft dus niks te betalen. U ontvangt geen rekening/factuur.