Wat doe je als Huisartsenchauffeur?

5 minuten

Romy Bakker is sinds november 2022 chauffeur op de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland.

Romy doet ongeveer een dienst per week en beheert daarnaast het Instagram en Tiktok account @huisartsenchauffeur. Een aanrader om naast onze Instagram en Facebook te volgen.

“Je weet van te voren nooit hoe je dienst verloopt!”

Hoe ben je huisartsenchauffeur geworden?

“Via mijn vrijwilligerswerk bij de Brandweer ben ik er ingerold. Mijn collega daar deed dit werk al en was daar erg enthousiast over. Ik heb een interne opleiding gedaan en ben nu een krap jaar aan de slag als huisartsenchauffeur. Een super toffe bijbaan naast mijn studie HBO Pedagogiek!”

Wat vind jij leuk aan je werk als huisartsenchauffeur?

“De afwisseling en het onvoorspelbare. Je komt bij mensen thuis in een kwetsbare situatie. Je krijgt een kijkje in iemands leven.

Ik ken nu redelijk wat artsen. Ieder werkt op zijn of haar eigen manier. Je leert enorm van alle verschillende situaties. Eerst controles uitvoeren of eerst een praatje.

Tijdens een dagdienst op zaterdag kun je gemakkelijk 8 – 10 ritjes hebben, maar er zijn ook diensten waar er helemaal niks te doen is voor mij. Het verschilt enorm.“

Wat vind je van de nieuwe visitetassen?

“De nieuwe tas is veel overzichtelijker. Aparte vakjes, nette labels. Het is nu veel overzichtelijker. Je ziet gemakkelijker of er iets ontbreekt in de tas. De tassencontrole aan het begin van mijn dienst kan ik nu een stuk sneller doen.

De katheter en hechttas zijn nu één tas geworden. Dat scheelt weer een extra tas tillen. Bij elkaar is het nu ongeveer 5 kilo wat we meenemen naar een visite.

De blauwe tas is de spoed-tas. Het oranje ‘bagagelabel’ is een CO-meter. Deze maakt heel veel lawaai als er teveel koolstofmonoxide in de ruimte is. Super handig dus!”

Interesse om Huisartsenchauffeur te worden?

De chauffeurs zijn in dienst bij Broeder de Vries, maar zijn een belangrijk onderdeel van ons team. De huisartsenchauffeur rijdt en ondersteunt de visitearts.