Waarneming algemene infectieziektebestrijding door GGD Amsterdam

1 minuut

Per donderdag 19 oktober jl. neemt GGD Amsterdam de dienstverlening waar van alle taken die vallen onder de algemene infectieziektebestrijding van GGD Zaanstreek-Waterland. Reden hiervoor is dermate onderbezetting dat de dienstverlening niet meer zelfstandig uitgevoerd kan worden.

Wat betekent dit?

Het melden blijft ongewijzigd. Voor het melden van een (mogelijke) uitbraak van een infectieziekte en voor vragen over infectieziekten kan er nog steeds contact opgenomen worden via onderstaand e-mailadres en telefoonnummer:

meldingizb@ggdzw.nl / 075–651 83 16.

De collega’s van GGD Amsterdam helpen iedereen verder en zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Toekomst infectieziektebestrijding

Infectieziektebestrijding omvat de taakgebieden algemene infectieziektebestrijding, reizigers, TBC en seksuele gezondheid. In verband met structureel personeelstekort werd al enige tijd onderzocht hoe al deze taakgebieden voor regio Zaanstreek-Waterland toekomstbestendig vorm te geven. Er wordt daarom gewerkt aan een plan van aanpak voor de integratie van de activiteiten van infectieziektebestrijding met die van GGD Amsterdam. Hoewel dit proces nog loopt, is het nu al noodzakelijk de waarneming van het taakgebied algemene infectieziektebestrijding voor onbepaalde tijd over te laten aan GGD Amsterdam. Om dezelfde reden neemt GGD Amsterdam sinds juni jl. ook al de waarneming op zich van het centrum voor seksuele gezondheid.