Volle bak bij scholing: diagnose bij dementie

4 minuten

Wist je dat wij van dementie op jonge leeftijd spreken als iemand jonger dan 65 jaar is?

Annemieke Glas (SO De Zorgcirkel)
Frank Broekema (kaderarts ouderenzorg)

Afgelopen 21 en 22 mei hebben Frank Broekema (kaderarts ouderenzorg) en Annemieke Glas (SO De Zorgcirkel) de scholing ‘Diagnostiek bij Dementie’ voor ons verzorgd.

De scholing is beoordeeld met gemiddeld een 7!

Bij deze scholing kwamen o.a. de NHG Standaard Dementie en de verschillende soorten dementie aan bod. Maar ook werd de rol van de huisarts en de rol van de SO/tweede lijn bij het stellen van de diagnose besproken. Er werden kritische vragen gesteld vanuit de deelnemers en we hebben van elkaar kunnen leren.

Wist je dat het eten van een gekleurd bord een positief effect heeft op mensen die de ziekte van Alzheimer hebben?

MABZ

Bij zorgen over een buurtbewoner kun je als inwoner of als zorgprofessional contact opnemen met het MABZ: Meldpunt & Advies Bijzondere Zorg.

En als zorgprofessional kun je er ook voor kiezen om op geleide van de ernst en problematiek contact te zoeken met bijvoorbeeld een wijkverpleegkundige, een casemanager of een wijkmanager om na te gaan welke disciplines mogelijk al betrokken zijn bij een patiënt.  

Wil je nou meer weten over Meldpunt en Advies Bijzondere Zorg? Lees het interview met Jeroen Kolkman. Hij vertelt wat MABZ allemaal doet.

Meer weten over AVG kwesties?

Donderdag 27 juni en 12 november 2024 worden er weer AVG scholingen aangeboden. Voor meer informatie, kijk in onze agenda.

Meer weten over dementie?

Bekijk de speciale pagina op de website.

Vragen over ouderenzorg?

Donna Bakker

Praktijk Coördinator 06-51074408 d.bakker@hzwhuisartsenzorg.nl