Vernieuwde website Netwerk Dementie Zaanstreek Waterland

5 minuten

De nieuwe website van het Netwerk Dementie Zaanstreek Waterland is 3 oktober gelanceerd.

Het Netwerk heeft als doel dementiezorg in de regio optimaal te laten samenwerken en af te stemmen op de vraag van de mensen met dementie en hun omgeving. 

Op de vernieuwde website staat alle relevante informatie over dementie op één plek. Ook de regio specifieke informatie. Gemakkelijker de informatie vinden om zo sneller de juiste hulp te krijgen.

Huisartsenpraktijken spelen een belangrijke rol bij de samenwerking van het Netwerk, alsmede bij de ontsluiting van informatie naar patiënten en mantelzorgers. 

Margriet Slot, Programmamanager Netwerk Dementie Zaanstreek Waterland vertelt over het Netwerk: “Wij werken aan integrale zorg, dienstverlening en ondersteuning waarin samenwerking bevorderd en onderlinge afstemming verbeterd wordt, met als doel dat mensen met dementie langer en tevredener thuis wonen met de ondersteuning die bij hun ziektebeeld èn bij hun talenten past.

Als ervaringsdeskundige weet ik welke impact dementie heeft. Daarom wil ik een bijdrage leveren aan dementiezorg en ondersteuning met daarbij aandacht voor  efficiency en kwaliteit. Hiervoor breng ik betrokken partijen graag bij elkaar om gezamenlijk verbeteractiviteiten uit te voeren ten behoeve van een duurzame inbedding in de regio Zaanstreek Waterland. Want samen komen we verder.”

Website

Margriet vertelt over de vernieuwde website: “Dit is een belangrijke informatiebron voor mensen met dementie en hun naasten. Je vindt hier van alles! Informatie over de verschillende fasen van dementie. Wie, wat, waar per gemeente. Een agenda met activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten. Tenslotte is er ook een kennisbank.”

Behaalde resultaten

“Door de samenwerking binnen het netwerk hebben we een aantal waardevolle resultaten behaald.

Het Buitenhuis is dé plek waar mantelzorgers, af en toe, met een goed gevoel, de zorg uit handen kunnen geven aan de zorghosts die de mantelzorg overnemen. Organisaties zijn hier echt samen met elkaar het avontuur aangegaan om respijtzorg te realiseren.”

“Daarnaast is de SlimoTheek een mooi resultaat. Op 3 plekken in de regio kan je slimme technologie lenen voor veilig en comfortabel wonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een robotstofzuiger, een eenvoudige tablet, een slimme deurbel, een eenvoudige (mobiele) telefoon of een makkelijke afstandsbediening. Gespecialiseerde verpleegkundigen helpen met het maken van de juiste keuze voor een hulpmiddelen. Daarnaast biedt de SlimoTheek ondersteuning bij installatie en vragen tijdens het gebruik.”

Organisaties betrokken bij het Netwerk Dementie Zaanstreek Waterland

Bij het Netwerk Dementie Zaanstreek Waterland zijn de volgende organisaties actief betrokken:
Alzheimer Nederland afdeling ZW, Buurtzorg, Clup Welzijn, Crystal Care, De Zorgcirkel, Evean, Gemeente Edam Volendam, Gemeente Landsmeer, Gemeente Oostzaan, Gemeente Purmerend, Gemeente Waterland, Gemeente Wormerland, Gemeente Zaanstad, GeneratieThuis, Home Instead, Huisartsenzorg Zaanstreek Waterland, La Vie, Madeliefje, Parnassia, SMD, Stichting Wonen en Zorg Purmerend, Waterlands Welzijn, Welzijn Wonen Plus, Zilveren Kruis Achmea, Zorgbegrip, Zorggroep Zaanstreek.

Meer weten over ouderenzorg in de regio?

Donna Bakker

Praktijk Coördinator 06-51074408 d.bakker@hzwhuisartsenzorg.nl