Van enthousiaste supporter naar kankerpatiënt

4 minuten

De helden fietsen nu ook ineens voor mij die berg op.

Na een hartinfarct en volledig los daarvan, is acute leukemie ontstaan bij Erik Schoofs (directeur HZW). Erik ligt in het OLVG voor nader onderzoek en behandeling. Inmiddels is duidelijk dat de artsen gaan voor behandeling met prognose van volledig herstel. 

Alpe d’HuZes & bierbrouwen

Erik heeft als hobby bier brouwen. Toen zijn vrienden van Fietslust Westzaan vroegen of hij een speciaal biertje kon brouwen voor een Alpe d’HuZes benefietfeest, was het antwoord direct ja. Het vriendenteam doet mee aan Alpe d’HuZes omdat zij geloven dat we samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker.

“Raymond heeft een recept gemaakt en samen zijn we gaan brouwen,” vertelt Erik. “Althans, ik zat er bij omdat ik in januari een hartinfarct had gehad en ik maar niet wilde opknappen. Raymond deed het fysieke en eigenlijk ook het denkwerk vooraf.  Ik droeg bij in het meedenken tijdens het brouwen en de gezelligheid. Een zeer welkome ontspanning.

Afgelopen donderdag  zijn de etiketten op de flesjes geplakt. Het plakken van de etiketten gebeurde 2 dagen nadat ook bij mij kanker, acute leukemie (AML), was geconstateerd. Het niet opknappen bleek geen hart probleem, maar een hemoglobine en bloedplaatjes probleem.  Wat krijgt het plakken van de etiketten dan een andere lading.”

“Het door ons gebrouwde biertje krijgt een volstrekt nieuwe betekenis. Ik had me nooit kunnen voorstellen hoe diep mij dit zou raken tot nu. Op het benefiet feest, als ons bier geschonken wordt, zal ik niet aanwezig zijn.  Ook 6 juni de dag van het fietsen zal ik nog in het ziekenhuis liggen. Ik zit dan bijna aan het einde van mijn eerste kuur in isolatie van 28 dagen. Ik ga er vanuit dat het geld voor onderzoek wat in eerder acties is opgehaald mij nu gaat helpen naar genezing.  Na de eerste kuur weet ik hoe we er voor staan op dat moment en wat nog gaat volgen.”

Opgeven is geen optie – doe je mee?

Erik: “Er zal nog heel veel onderzoek nodig zijn om de behandeling beter en dragelijker te maken. Maar wat ben ik blij met de kansen die er al voor me zijn door eerder onderzoek!”


Vragen?

Wil je naar aanleiding van bovenstaande bericht Erik een hart onder de riem steken met een kaartje of wil je hier over iets vragen? Neem dan contact op met Marieke Kat.

Marieke Kat

Directie- en bestuurssecretaresse 075-2010221 m.kat@hzwhuisartsenzorg.nl