Update nieuwe visite auto’s Huisartsenposten

3 minuten

Om de drie jaar worden de visiteauto’s van de Huisartsenposten Zaanstreek Waterland vervangen. Begin 2024 worden er nieuwe hybride voertuigen geleverd.

Kijken en proberen

Er is een aparte testmiddag geweest voor de verschillende auto modellen. De chauffeurs konden van alles uit proberen, bekijken, vragen stellen en terugkoppeling geven. Een hele praktische middag.

Naast de auto is natuurlijk ook de ICT belangrijk. Niet alle ICT-middelen zijn namelijk 1-op-1 om te zetten naar de nieuwe voertuigen.

Om de keuze beter te makken heeft Broeder de Vries een presentatie gegeven met demovoertuigen. Daarnaast zijn de ervaringen vanuit andere Huisartsenposten gedeeld met ons. Hier waren o.a. Yassin Makhlouf (chauffeur Meditaxi), Mac van Rijt (ICT-BBKM) en Derk Runhaar (medisch manager HZW en huisarts) betrokken om vragen te stellen.

Vervolgens hebben we de ICT commissie geïnformeerd en om input gevraagd m.b.t. laptop versus tablet tijdens de visites. De commissie heeft voor een laptop gekozen.

Gadgets en techniek

Voorin plaatsen we een Rugged 11.6 inch full HD monitor inclusief een draadloos toetsenbord. De HD monitor kun je verbinden met een laptop (Getac fully rugged V110). De laptop kun je ook plaatsen in een docking station in het uitschuifbare bagagecompartiment.

We maken straks geen gebruik meer van een dongel. De laptop heeft een eigen 4G netwerk.

De UZI paslezer zit geïntegreerd in de laptop. De pas hoeft niet verwijderd te worden om gebruik te maken van de werkplek op de bijrijdersstoel.

Nog even wachten

Het is nog even wachten tot we gebruik kunnen maken van de nieuwe auto’s. Waarschijnlijk eerste kwartaal 2024.

Vragen?

Simone Swartsenburg

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.swartsenburg@hzwhuisartsenzorg.nl