Topicus HAP / VIP Live Spoed EPD is live

4 minuten

Confetti en slingers want het HIS voor de Huisartsenpost: Topicus HAP is live! In 12 weken heeft een team van bevlogen collega’s gezorgd dat we van Call Manager naar Topicus HAP omgingen. De eerste reacties zijn zeer enthousiast.

Een topprestatie en genoeg reden om met twee collega’s van het Topicus team een interview te doen. Lees hieronder het interview met Andrea Brink (projectleider) en Linda Schagen (organisatorische spin in het web).

Hoe hebben jullie dit in minder tijd én met alle coronaperikelen voor elkaar gekregen?

Een luide zucht van de dames. Het was echt niet makkelijk. “Héél hard werken!” roept Andrea direct. “We hebben echt wel hele lange dagen gemaakt. Het is niet zo dat het allemaal direct werkt. We moesten gegevens controleren. Per medewerker autorisaties toevoegen. Huisartsen koppelen aan de praktijken…” Vervolgens grapt Andrea dat ze nog wel even door kan gaan met de enorme waslijst aan taken die ze hebben voltooid. Het is duidelijk: er is bergen aan werk verricht en het resultaat mag er zijn!  

Wat was het lastigste stuk van dit project?

“De UZI-nummers!” zeggen de dames in koor. “Het UZI-nummer is nodig om straks in te loggen in Topicus,”vertelt Linda. “Het lastige is dat dit nummer niet op de UZI-pas zelf staat. Het kost dus wat meer moeite om hier achter te komen. Er zijn nog een aantal huisartsen die dat nummer aan mij moeten doorgeven.”   

Waar zijn jullie trots op?

Andrea: “Dat we dit toch maar mooi gedaan hebben in deze rare tijd én in een maand korter. Er lopen veel verschillende projecten en de druk was hoog. Uitstellen was geen optie, maar qua tijd komt het ook nooit goed uit. Trots dat we dit dan met z’n allen toch voor elkaar hebben gekregen. Bij de livegang vandaag valt alles op z’n plek. Alles loopt volgens de planning. Heerlijk!”  ”

Wat verandert er voor de huisartsen in Zaanstreek Waterland?

“Het wordt makkelijker,” legt Andrea uit. “Vanaf vandaag kunnen huisartsen via hun eigen HIS een patiëntoverdracht doen. Dit ging héél vroeger via de fax en daarna via een aparte mail. Nu komt het in een standaard format bij ons binnen in Topicus. Voor beide partijen een stuk makkelijker.”

Welke naam moeten we eigenlijk gebruiken?

Andrea lacht. “Het programma heeft officieel een nieuwe naam: VIP Live Spoed EPD. Een hele mond vol! In het programma zelf wordt de naam Topicus nog steeds gebruikt. We noemen het dus nog maar even Topicus.”

Meer informatie? Vragen?

Andrea Brink

Crisisbeheersingexpert (CBE) 075-2010221 a.brink@hzwhuisartsenzorg.nl