Terugblik 2020 – een bijzonder jaar

2 minuten

In 2020 zijn we gestart met het werkelijk samenvoegen van SEZ en HZW. Een huisartsenorganisatie onder het mandaat van de huisartsen. We kunnen met trots terug kijken dat we hier voortgang hebben bereikt in het organiseren, ophalen van knelpunten en creëren van plannen op weg naar een toekomst gerichte organisatie. Een organisatie waarin we oog hebben voor de behoeftes van huisartsen om samen tot betere zorg voor patiënten te komen.

We zijn hiermee gestart in een jaar waarin we getroffen werden met een wereldwijde pandemie. Het jaar heeft ons meer doen samenwerken dan ooit. Samenwerkingen tussen huisartsen, maar ook multidisciplinair met andere partijen. Het heeft ons enorm veel geleerd en energie gegeven. We hebben veel geleerd.

De kunst is om samen dit positieve en ambitieuze gevoel vast te blijven houden. Het benoemen van knelpunten en het vieren van successen. De verandering die we ingezet hebben als huisartsenorganisatie is een verandering waar we de komende jaren mee doorgaan.

De komende jaren zal het steeds meer nodig zijn dat we intensief maar eenvoudig kunnen samenwerken met onze ketenpartners. Samen leveren we de beste zorg, maar we moeten dan wel weten wat we van elkaar mogen en kunnen verwachten.

De druk op de arbeidsmarkt zal ook maken dat we goed moeten blijven kijken naar efficiënt inzetten van personeel. Dus de zorg op de juiste plek. In de regio hebbend zorginstellingen en gemeentes de wil om het samen te gaan doen. De zorgverzekeraars zijn enthousiast over voorliggende ontwikkelingen.

We zijn trots dat wij een onderdeel uitmaken van de huisartsenzorg in Zaanstreek Waterland!

Wellicht ook interessant