Stoppen met roken in Zaanstreek Waterland

3 minuten

SineFuma start met groepstrainingen ‘stoppen-met-roken’ in het ZMC

Het Zaans Medisch Centrum, de GGD Zaanstreek Waterland en HZW hebben de handen ineen geslagen om het aanbod van stoppen met roken ondersteuning in de regio Zaanstreek uit te breiden. Hiervoor zijn we de samenwerking aangegaan met SineFuma. Deze organisatie gaat groepstrainingen stoppen met roken verzorgen in het Zaans Medisch Centrum. De eerste groepstrainingen zijn inmiddels gepland!

Naast groepstrainingen biedt Sinefuma ook individuele begeleiding bij stoppen met roken.

Aanmelden

Mensen die willen stoppen met roken kunnen zonder verwijzing zichzelf aanmelden op de website: rookvrijookjij of bellen met 076 88 95 195. Maar uit ervaring blijkt dat een warme verwijzing een grotere kans van slagen heeft.

Huisartsen kunnen via Zorgdomein patiënten verwijzen naar SineFuma (longziekten > stoppen met roken > zoek op SineFuma).

Ook voor patiënten uit de omgeving Purmerend hopen we de groepstrainingen van SineFuma toegankelijk te maken. SineFuma is daarom op zoek naar een geschikte locatie in de omgeving van Purmerend.

Download hier de Infokaart Stoppen met roken

PDF bestand

Binnenkort kunnen ook ketenzorgpatiënten verwezen worden naar SineFuma!

Op korte termijn gaat het ook mogelijk zijn om ketenzorgpatiënten via VIPlive te verwijzen naar Sinefuma voor stoppen-met-roken begeleiding. Via de nieuwsbrief laten we weten wanneer dit mogelijk is!

Wist je dat?

Op www.ikstopnu.nl kun je zien welk aanbod er in de buurt is voor stoppen met roken begeleiding. Het Trimbos heeft een mooi wachtkamerfilmpje ontwikkeld voor de huisartsenpraktijk.

Wil je meer weten?

Nienke Janssen

Projectcoördinator zorg 06-26508826 n.janssen@hzwhuisartsenzorg.nl