Stoppen met roken – hoe dan?

3 minuten

Interview met Simone Königs, docent stoppen met roken trainingen. Zij geeft dinsdag 13 juni de training Stoppen met roken – module 3.

De registratie in het KABIZ is vanuit onze Zorgverzekeraar niet verplicht.

Wel moeten de nascholingen die we geven aan onze huisartsen en Praktijkondersteuners voldoen aan de gestelde eisen. Door onze samenwerkingen met Simone Königs van Momentum trainingen kunnen we voldoen aan deze eis.

Wat maakt deze training bijzonder?

“Weten, snappen en kunnen!” roept Simone enthousiast. “Behalve de kennis over tabaksverslaving komt er veel meer aan bod. We gaan in op de tools hoe je dit in de praktijk kunt brengen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een schaalvraag over de bereidheid van de patiënt. Dat zorgt er voor dat je de focus niet alleen hebt op het stoppen, maar juist ook op het volhouden. Het stoppen hebben patiënten wel vaker gedaan. Het is juist het volhouden waar ze ondersteuning bij nodig hebben.”

Hoe komt persoonsgerichte zorg hier aan bod?

“De patiënt staat centraal, maar niet op de manier zoals velen gewend zijn. De patiënt moet zelf stoppen én volhouden. Het gaat om zijn keuzes en zijn acties. Als hulpverlener ben je er om te motiveren. Je bent er niet om het uit handen te nemen. We gaan van redden naar motiveren.

In de training bieden we een aantal praktische tools. Je kunt dus na de training gelijk aan de slag.”

Deze nascholing is speciaal voor zorgprofessionals uit de regio Zaanstreek Waterland. Wil je ook deelnemen, maar werk je niet in onze regio neem dan contact met ons op.

Vragen over nascholingen?

Jolien Verschragen

Scholingscoördinator 075-2010221 scholingen@hzwhuisartsenzorg.nl