Stagecoördinatie doktersassistenten Zaanstreek Waterland

2 minuten

Marianne Salentijn

In de media komt het regelmatig aan de orde: het tekort aan stageplekken voor doktersassistenten in spé. Stichting Eerstelijns Zorggroep (SEZ) en Huisartsenzorg Zaanstreek Waterland (HZW) zijn in 2019 gestart met het ondersteunen van huisartsenpraktijken bij het bieden van stageplaatsen.

Door de corona-periode is de aandacht voor de stageplaatsen even op de achtergrond geraakt, maar dit jaar pakken wij dit weer op.

Een spin in het web

Marianne Salentijn, projectmanager stagecoördinatie doktersassistenten stimuleert het aanbieden van stageplaatsen bij huisartsenpraktijken in de regio. “Het hebben van (herhaald) contact en het afleggen van bezoeken aan huisartsenpraktijken is een belangrijke factor gebleken in het creëren van bewustzijn en het zorgen voor draagvlak bij het bieden van meer stageplaatsen. We hebben nu een breed netwerk van begeleidende doktersassistenten. Wij zijn de spin in het web en verbinden en verwijzen. Doktersassistenten met ervaring in het begeleiden van stagiaires konden we op die manier in contact brengen met minder ervaren doktersassistenten.”

Aanpassingen bij de opleiding doktersassistent

Bij één opleidingsinstelling heeft onze interventie geleid tot een aanpassing in het stagemodel. De eerstejaars studenten hoeven geen stage bij een huisartspraktijk te lopen. Hierdoor zijn er minder stageplaatsen nodig. Ook dit draagt zo weer bij aan een oplossing. 

Meer informatie? Vragen?

Annet Butter-Duits

HR-adviseur 075-2010221 solliciteren@hzwhuisartsenzorg.nl