ROC en de Huisartsen Spoedpost

2 minuten

Gastles bij het ROC

Vanuit het ROC kwam de vraag om samen te werken. Het doel: het beroep doktersassistente aantrekkelijker maken en een goed beeld geven van de verschillende mogelijkheden na het behalen van het diploma. Het beroep doktersassistente heeft de afgelopen jaren zijn populariteit verloren. Veel studenten gebruiken de opleiding als opstap naar een hbo-opleiding. Deze studenten zijn zich helaas niet bewust van de doorstroom- en doorgroeimogelijkheden naar de acute huisartsenzorg als triagist.

Het voordeel van het beroep triagist is dat je dit beroep eventueel naast een andere baan of opleiding kunt doen. Je werkt namelijk in de avond, nacht en weekenduren.

Snuffelstage en een sneakpeak

Het afgelopen (school)jaar hebben de derde jaar studenten met succes een snuffelstage gedaan op de Huisartsen Spoedpost Zaanstreek Waterland.

In navolging daarvan heeft HZW in juni twee keer een voorbereidende gastles gegeven aan tweede jaar studenten op het ROC. Aan de hand van echte (geanonimiseerde) gespreksopnames werden de studenten uitgedaagd mee te denken over urgentiebepaling tijdens het telefonisch triëren van de patiënt. Op deze manier kregen de studenten een sneakpeak van de snuffelstage die ze komend schooljaar gaan doen op de Huisartsen Spoedpost.

Vragen?

Simone Swartsenburg

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.swartsenburg@hzwhuisartsenzorg.nl

Jolien Verschragen

Scholingscoördinator 075-2010221 scholingen@hzwhuisartsenzorg.nl