Robyn is student én werkt op de Huisartsenpost

4 minuten

Robyn de Jong, geneeskunde student, is in coronatijd begonnen op de Huisartsenpost. “Ik wilde graag meehelpen en iets doen in deze rare periode.”

Robyn is in eerste instantie als baliemedewerker aan de slag gegaan. In 2021 heeft ze haar bachelor geneeskunde gehaald en is ze bij ons aan de slag gegaan als junior triagist.

Robyn zit echter niet stil en is van junior triagist doorgegroeid naar gediplomeerd triagist. Een leergierige collega!

We werken als team écht samen om eventuele problemen of drukte op te lossen.

Waarom heb je de opleiding tot triagist naast je geneeskunde studie gevolgd?

Robyn lacht en verklaart: “Ik wilde nóg meer leren en weten over de acute zorg en specifiek over telefonische triage. Je krijgt door de opleiding zo veel meer vertrouwen in jezelf en in de urgentie die je toekent.

De gesprekken terug luisteren en het oefenen helpt enorm met je communicatievaardigheden. Op de post denken we niet in diagnoses maar in urgenties. Veel meer ABCD gericht.

Ik loop nu coschappen en daarin merk je dat je als coassistent veel overlegt met huisarts/specialist. Met de opleiding tot triagist werd ik veel zekerder van mezelf als triagist.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Het acute! Je moet communicatief heel vaardig zijn. Je leert ook omgaan met de adrenaline. Hoe kom je in het gesprek zo snel mogelijk tot de juiste urgentie? Je hebt te maken met frustratie, angst, ontbrekende gegevens en nog veel meer factoren. Via de telefoon is een spoedeisende situatie een uitdaging.

Omdat ik gediplomeerd triagist ben kan ik ook ingezet worden als Verantwoordelijke van dienst. Het overzicht houden en het aanspreekpunt zijn voor collega’s vind ik leuk.

Elke dienst is anders.

Het team, maar ook de patiënten aan de telefoon of die je tijdens de fysieke triage ziet. Hierdoor leer je enorm veel.”

De toekomst

“Ik vind de huisartsenzorg en de diversiteit die het mee brengt enorm leuk. Het werk op de Huisartsenpost en de acute setting trekt echter ook.”

Meer weten over belastingdienst en een tweede baan?

Vragen over het werken op de Huisartsenpost?

We hebben diverse vacatures. Het aantal uur per week is bespreekbaar. Wil je eerst ontdekken of de Huisartsenpost bij je past? Neem contact met ons op. Na een kennismakingsgesprek plannen we een aantal uur meelopen op de Huisartsenpost in. Dit kan zowel in Purmerend als in Zaandam.

Simone Swartsenburg

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.swartsenburg@hzwhuisartsenzorg.nl

Stèphanie Voorsluijs

Manager Spoedzorg 075-2010221 s.voorsluijs@hzwhuisartsenzorg.nl